Kas sveikiau – kava su pienu ar be jo

Visi mėgėjai apsisprendė, kokią kavos rūšį mėgsta. Vieni pirmenybę teikia espreso kavai, kiti neįsivaizduoja kavos be cukraus, tuo tarpu kai kurie kavos mėgėjai trokšta į kavą įpilti pieno ar grietinėlės.

Tačiau sutikime, kad rinkdamiesi gėrimą pagal savo skonį, kiekvienas iš mūsų išbandėme dešimtis variantų, kol apsisprendėme dėl savojo.

Kiekvienas yra bandęs kavos su pienu. Jei kalbėtume apie tai, ar kava su pienu, ar be pieno yra sveikesnė, tai vienareikšmiškai – su pienu.

Visų pirma pats pienas yra labai maistingas ir sveikas produktas.

Antra, pienas iš dalies neutralizuoja kofeiną, o tai neabejotinas privalumas tiems, kurie mėgsta gaivinantį gėrimą, kenčia nuo aukšto kraujospūdžio ar turi virškinamojo trakto problemų.

Taigi, kalbant apie tai, kas sveikiau: kava su pienu ar be jo, tiems, kurie nori sumažinti kofeino kiekį gėrime, kava su pienu neabejotinai yra sveikesnis pasirinkimas.

Tačiau tai nėra taip paprasta, ir yra daug trūkumų, kai į gėrimą įpilama pieno.

Kodėl, pasak gydytojų, geriau negerti kavos su pienu

Vienareikšmio atsakymo į šį klausimą nėra, nes viskas yra griežtai individualu.

Dietologai tikina, kad tiems, kurie stengiasi numesti papildomų kilogramų, kava su pienu yra draudžiamas gėrimas.

Jei kalbėsime apie tai, kodėl nereikėtų gerti kavos su pienu, atsakymas akivaizdus – gėrime, į kurį dedama pieno, paprastai yra gana daug cukraus.

Be to, kava su pienu reiškia deserto buvimą.

Todėl tai, ką iš pradžių galėtume vadinti puodeliu kavos, įpylus pieno, virsta gana sočiu užkandžiu, kuriame yra daug sunkiųjų angliavandenių ir dėl to – didelis kalorijų kiekis.

Kas turėtų susilaikyti nuo pieno vartojimo kavoje

Dėl didelio produkto kaloringumo tarp sveikuolių vyrauja įsitikinimas, kad kava su pienu kenkia inkstams.

Taip pat vyrauja nuomonė, kad kava su pienu kenkia skrandžiui ir kad apskritai šis gėrimas neigiamai veikia žarnyną ir net veido odą.

Žinoma, nėra dūmų be ugnies, ir visuose šiuose įsitikinimuose yra dalis tiesos, tačiau su viena nedidele pataisa – viskam turi būti saikas.

Kava nekenkia nei inkstams, nei žarnynui, jei geriate ją protingais kiekiais.

Gydytojų nuomonės dėl to, ar kava ir pienas kenkia kepenims, išsiskiria. Tiesa ta, kad pats kofeino ir pieno ryšys nekelia jokios grėsmės organizmui.

Pavojus slypi lydinčiuose ingredientuose, tokiuose kaip cukrus ir pieno riebalai.

Dėl šios priežasties, jei turite problemų su kepenimis, geriau venkite gerti pieną su riebiais gėrimais.

O kai pagalvojate, kad neriebus pienas negali būti putojantis, reikėtų prisiminti, kad tokio dalyko kaip dietinė latte nėra, o kavinėje niekada negausite gėrimo, pagaminto iš lieso pieno.

Riebus pienas ar grietinėlė nėra tas produktas, kuris turėtų būti virškinimo problemų turinčių žmonių racione.

Tiems, kuriems diagnozuotos opos, gastritas, gastrodeodenitas, tulžies pūslės akmenligė, padidėjęs rūgštingumas ir kiti nemalonūs dalykai – pati kava yra draudžiamas gėrimas.

O į puodelį įpilti riebaus pieno tokiems žmonėms nereikėtų net galvoti.

Kava nekenkiant sveikatai

Kalbant apie tai, kaip tinkamai gerti kavą nekenkiant sveikatai, atsakymas kuo paprasčiausias – gerkite kavą su pienu ne kavinėse, o namuose.

Visų pirma, namuose nenaudosite grietinėlės. Antra, į gėrimą galite įpilti neriebaus pieno.

Taip, negausite kavinėse taip gražiai suplaktos grietinėlės, tačiau jūsų gėrimo riebumas bus daug mažesnis.

Ir galiausiai, namuose tikrai sugebėsite atsispirti papildomam skanumynui, kitaip nei kavinėse, kur jus taip vilioja šviežių pyragaičių kvapas, nuo prekystalio į jus žvelgia kvepiantys pyragaičiai, o viduje esantis maištininkas ima tikinti, kad nuo vieno gabalėlio pyrago lygiai „nieko nebus“. kodėl neturėtumėte gerti kavos su pienu: rizikuojate rimtai pakenkti savo sveikatai.