Kaip ir Žalgiris“, Georgios Bartzoko auklėtiniai praėjusią savaitę pasiekė dvi pergales ir atsitiesė po pralaimėtų rungtynių Milane (62:83).

„Tą sakiau prieš pirmą mačą Pirėjuje, pakartosiu ir dabar: „Olympiakos“ yra bene geriausią žaidimą Europoje demonstruojanti komanda.

Ji išnaudoja savo geriausias savybes tiek puolime, tiek gynyboje.

Krepšininkai susižaidę, jaučia vienas kitą, laukia nelengvas iššūkis, bet kito kelio neturime, jei galvojame apie atkrintamąsias. Reikia bandyti paimti tašką, žinoma, labai stiprus varžovas, bet bandysime laimėti“, – kalbėjo K. Maksvytis.

– Kokia yra Isaiah Tayloro situacija?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas K. Maksvytis.

– Neaiški. Bandysime jį šios dienos treniruotėje. Ar jis galės žaisti, paaiškės ketvirtadienį ryte.

– Kokia komandos reakcija buvo po pralaimėjimo „Rytui“?

– Likome nusivylę, nesinori teisintis dėl krūvio ir panašiai, bet nebuvome 100 proc. nusiteikę rungtynėms. Stengėmės, kovojome, bet pralaimėjome. Turėjome laiko pasitreniruoti, pasiruošti naujai kovai. Tad sieksime sužaisti geriau.

– Pirėjo komanda pirmauja lygoje pagal puolimą, turi antrą geriausią gynybos reitingą, išlaiko stabilumą viso sezono metu. Ar asmeniškai stebina OLY?

– Ne. Tarpsezoniu jie išlaikė branduolį, bandė pasistiprinti geresniais žaidėjais, o tęstinumas duoda vaisių.

– Pirėjuje sunkiai sekėsi stabdyti OLY lyderį Sašą Vezenkovą. Kur slypi jo išskirtinumas?

– Įspūdį daro jo puolimo savybės, jis gerai skaito žaidimą, turi labai gerą metimą, prisirenka pigių taškų, be to, gerai žaidžia be kamuolio. Turbūt tos savybės jį ir išskiria iš kitų.

– Thomas Walkupas – OLY lyderis gynyboje, kokiomis savybėmis pasižymi buvęs žalgirietis?

– Atlieka daug darbo, kamšo komandos draugų klaidas, puolime gerai skirsto kamuolius, kontroliuoja tempą, jis vienas iš elitinių Eurolygos žaidėjų.

– Pirėjo klubas per paskutines 10 rungtynių pralaimėjo tik Milane, ką galima pasiimti iš tų OLY rungtynių prieš „Olimpia“?

– Milano komanda pasižymi gera gynyba, fiziškumu, ekipa gerai pataikė, sužaidė puikias rungtynes. Mums reikia tikėti, atakuoti jų silpnąsias vietas, nė viena komanda nemėgsta fiziškumo, geros gynybos. Bus svarbu primesti savo žaidimą.

– Atkrintamosiose galimai tektų susitikti su Pirėjo „Olympiakos“. Prisimenant dvikovas Barselonoje, Madride, ar parankiausia būtų žaisti būtent su OLY?

– Nežiūrime taip toli, visų pirma žvelgiame į savo problemas. Stengiamės pasiruošti artimiausiai kovai ir įveikti stiprų varžovą. Visas dėmesys – ketvirtadienio rungtynėms.

Kazys Maksvytis

Pirmame rate Pirėjuje „Žalgiris“ varžovams nusileido 80:90.

OLY turnyro lentelėje viena pergale lenkia Madrido „Real“ klubą bei dviem – „Barceloną“.

„Žalgiris“ kartu su 4-iomis komandomis turi po 15 pergalių ir 13 nesėkmių, šiuo metu K. Maksvyčio auklėtiniai – 9-oje pozicijoje.

Ketvirtadienį rungtynių pradžia – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)