Kasmet įvairiose vietovėse užregistruojama žmonių dingimo atvejų. Būna, kad dingusiais paskelbiami tokie, kurie, nutolę nuo civilizacijos, pražūva mirtinai susižaloję. Kiti savo dingimą surežisuoja patys: tiesiog pabėga ten, kur niekas jų neatpažįsta, ir pradeda gyvenimą tarsi iš naujo. Deja, kai kurie dingusieji, spėjama, yra nužudomi.
Ką turi jausti ar manyti konkreti bendruomenė, kurios gyvenamoje teritorijoje dingsta ne vienas, o, tarkim, aštuoni piliečiai? Gal šitai reiškia, kad po regioną siaučia serijinis žudikas? Nes juk kaip gali būti, kad vieną akimirką žmogus yra, o kitą – jo jau nebėra?
Tokie ir panašūs klausimai jau ilgą laiką turėtų neraminti gyvenančius viename Airijos regione. Dėl prieš kelis dešimtmečius jame įvykusių dingimų vietovei duotas sąlyginis Prapulties trikampio pavadinimas. Vietovę vis dar gaubia paslaptis, nes iki šiol taip ir nepaaiškėjo, kas gi nutiko aštuonioms joje atsidūrusioms moterims ir kodėl jos po šiai dienai nerastos.
Prapulties trikampis
Prapulties trikampiu vietovę pavadino žurnalistai, narplioję kelių paskutiniame praeito amžiaus dešimtmetyje Airijoje dingusių moterų likimus. Visos tos moterys buvo pastebėtos Prapulties trikampyje, tačiau vėliau be pėdsakų pradingo – tarytum išgaravo.
Nė vienoje iš menamų nusikaltimų vietų Airijos policija nesugebėjo rasti jokių įrodymų, bet nuomonių esama įvairių. Pavyzdžiui, kai kurie ekspertai teigia, kad moterys veikiausiai susidūrė su serijiniu žudiku – vienu arba keliais. Minėtina, kad visos dingo 129 km spinduliu nuo Dublino plytinčioje teritorijoje.
Suvedus taškus, žemėlapyje žyminčius vietas, kuriose moterys buvo matytos paskutinį kartą, išeina trikampį primenanti figūra (štai kodėl žodis „trikampis“ yra ir pavadinime). Visgi įrodymų ir įtariamųjų nebuvimas nėra vieninteliai mįslingi elementai nejaukiai nuteikiančioje istorijoje.

Remiantis policijos ataskaitomis, visos aštuonios Prapulties trikampyje dingusios moterys turėjo šį tą bendro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)