Kaip ir kiekvienais metais, daugiausiai susidomėjimo kelia suaugusiųjų grupės varžybos. Tačiau, norint patekti į šios grupės tiek standartinių, tiek Lotynų Amerikos šokių čempionato finalus (geriausiųjų šešetukus), šiemet teks įveikti nemažai konkurentų porų.

„Palyginus su ankstesniais metais, šį kartą turėsime bene gausiausias suaugusiųjų šokėjų grupes.“ – pasibaigus čempionato registracijai, sakė Lietuvos sportinių šokių federacijos generalinė sekretorė Diana Gornatkevičienė. Ji taip pat pridūrė, kad iš viso turnyre dalyvauti užsiregistravo daugiau kaip 600 porų ir toks dalyvių skaičius yra rekordinis.

Suaugusiųjų varžybos šiais metais žada būti labai įdomios ir dėl tos priežasties, jog daugkartiniai standartinių šokių programos šalies čempionai Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė bei daugkartiniai Lotynų Amerikos šokių čempionai Matas Lukašovas ir Rugilė Brikmanė šiemet neužsiregistravo į čempionatą.

Tad, jeigu ankstesniais metais jau buvo galima gana drąsiai prognozuoti, kad pirmasis podiumo laiptelis atiteks Lietuvos vardą tarptautinėse arenose garsinančioms poroms, šiemet intrigos tikrai daug daugiau.

Tiesa, M. Lukašovo ir R. Brikmanės šokį ant Šiaulių arenos parketo žiūrovai turės galimybę išvysti. Šokėjai dalyvaus čempionato parodomojoje programoje bei jos metu atsisveikins su aktyvia sportine karjera – apie tokį sprendimą duetas paskelbė jau prieš kurį laiką.

Federacijos atstovė D. Gornatkevičienė atskleidė ir daugiau parodomosios programos staigmenų: „Be šokėjų savaitgalį arenoje čempionato žiūrovai išvys ir dainininkų. Šeštadienį koncertuos atlikėja ir dainų autorė Laura Remeikienė su grupe, o sekmadienį ji pasirodys kartu su Rolandu Janušu iš šiauliečių grupės „Vairas“.“

Puikaus reginio ir sportinės intrigos pasiilgę žiūrovai yra kviečiami atvykti į Šiaulių areną šių metų kovo 11 ir 12 dienomis; finalinės varžybos prasidės nuo 18.30 val.

„Labai kviečiame visus į areną: gyvai ir iš arti stebėti sportinių šokių varžybas yra labai įsimenanti patirtis“ – pokalbiui apie laukiantį Lietuvos čempionatą baigiantis, teigė D. Gornatkevičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją