Valakampių ir Kazbėjų tiltus savivaldybė įvardina kaip galimai avarinės būklės. Tiesa, Valakampių tiltu automobilių eismas nėra stabdomas ir vyksta toliau, tačiau su tam tikrais apribojimais. Vilniaus miesto savivaldybė tikisi, kad per artimiausius metus tiltą pavyks atnaujinti.

„Valakampių tiltu eismas vyksta, bet jis nuo 2021 m. vasario apribotas – ribojamas tiltu važiuojančių automobilių svoris, o pirmoji juosta abiem kryptimis yra skirta tik viešajam transportui.

Šiuo metu baigiamas rengti Valakampių tilto rekonstrukcijos projektas, jis bus teikiamas ekspertizei, o tuomet bus skelbiamas rangos darbų pirkimas. Tikimasi, kad rekonstrukcija bus užbaigta dar šiemet”, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Kitas – Kazbėjų tiltas – irgi yra avarinės būklės, tačiau automobilių eismą čia uždraudė dar 2018 metais. Kirsti tiltą vis dar gali pėstieji ir dviratininkai. Savivaldybė jau pradėjo remontuoti tiltą praėjusių metų pabaigoje. Tiltą planuojama atnaujinti per kelerius metus

Šiuo metu taip pat yra remontuojamas automobilių viadukas Eišiškių plente. Jis bus suremontuotas dar šiemet.

Savivaldybė siekia užtikrinti visų vilniečių saugumą, kad ateityje neįvyktų panašios situacijos, kaip Kėdainiuose. Vilniečiai kol kas gali išlikti ramūs ir tiltais važiuoti bei vaikščioti ramiai – ekspertai nuolat tikrina tiltų būklę ir jeigu yra grėsmė – ją šalina arba ieško sprendimų, kaip išspręsti problemą.