Persona non grata tiek Latvijoje, tiek Lietuvoje O. Gazmanovas laikomas nuo 2014 metų. Keleriais metais anksčiau O. Gazmanovas buvo įsigijęs butą Jūrmaloje, kitų Rusijos žvaigždžių kaimynystėje.

Nuo tada O. Gazmanovas nepraleidžia progos pasiskųsti jį kalbinantiems žurnalistams, kad, neatsižvelgiant į Šengeno vizą, jam uždrausta lankytis nuosavame bute, be to, neleidžiama jo nei parduoti, nei išnuomoti. Per vieną interviu artistas netgi pažadėjo paduoti Latviją už tai į teismą ir išsireikalauti moralinės kompensacijos. Jūrmalos Dzintari rajone esantį butą jis teigia padovanojęs žmonai, tačiau dabar be galo gailisi dėl šitokio sprendimo.

Visiškai neseniai vienu „YouTube“ kanalu transliuojamoje laidoje O. Gazmanovas ir vėl skundėsi sankcijomis, dėl kurių iš jo faktiškai buvo atimti du butai – Latvijoje ir Italijoje. Rusų estrados žvaigždė laikosi nuomonės, kad šitai buvo padaryti neteisėtai, kadangi „Italijoje buvo paskelbta, kad butas užšaldytas, bet jų įstatymuose net žodis „užšaldytas“ nevartojamas“. O. Gazmanovo įsitikinimu, Italijos valdžia bijo, kad jis tą sau priklausantį objektą parduos, o gautais pinigais parems „specialiąją operaciją“. Dainininkas taip pat tvirtina, kad, nepaisydamas štai tokių bėdų, jis vis dėlto sumoka visus komunalinius ir kitokius mokesčius.

Viešai prieinamame nekilnojamojo turto mokesčių nesumokėjusių skolininkų registre nurodyta, kad tikroji O. Gazmanovo buto savininkė yra jo žmona Marina Muravjova-Gazmanova. 2021 m. gruodžio 14 d. būtent jai buvo nusiųstas perspėjimas apie susikaupusią skolą dėl nesumokėtų mokesčių, o 2022 m. kovo 30 d. buvo išduotas vykdomasis raštas dėl skolos išieškojimo.

Jūrmalos savivaldybėje „Delfi“ žurnalistams buvo paaiškinta, kad dėl nesumokėtų mokesčių atsiradęs įsiskolinimas lig šiol nepadengtas. Išsiaiškinti, ar nustatytas įsiskolinimas ir dėl nemokėjimo už komunalines paslaugas, nepavyko.

Specialistai kol kas nesiryžta tiksliai pasakyti, kas laukia būstų, priklausančių tiems Rusijos piliečiams, kuriems Latvija pritaikė sankcijas, bet tokių būstų yra daug. O. Gazmanovo butas tėra vienas iš daugybės tokių objektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)