Ji teigė, jog gal turto prievartavimo schema ir nėra nauja, bet pastaruoju metu Šiauliuose tokių atvejų padaugėjo.

„Vasario mėnesį buvo pradėti net du ikiteisminiai tyrimai dėl turto prievartavimo. Ir šiaip daug vyrų rašo į mūsų feisbuką, prašydami patarimo, ką daryti.

O vyrai į bėdą įkliūna pagal labai paprastą schemą. Naršydami feisbuke jie sulaukia nepažįstamos moters pasiūlymo draugauti. Smalsumo vedini užmezga pokalbį, pradeda tą draugystę apie savo pomėgius, gyvenimą.

Ir greitai, tą pačią dieną dažniausiai, vyrai sulaukia pasiūlymo – ar tai pasižiūrėti į moterį nuogą, besimaudančią duše, ar tai užsiimti virtualiu seksu per vaizdo kameras“, – LNK pasakojo Šiaulių policijos atstovė.

Anot jos, po to, kai vyrai tokiu pasiūlymu susivilioja, jų yra prašoma įsijungti vaizdo kamerą, arba atsiųsti savo lytinio organo nuotrauką.

„Ir po tokių dalykų bendravimas labai greitai pasibaigia. Nes sulaukia vyrai žinutės su nemenkais skaičiais – tūkstančius prašoma sumokėti už tai, kad vaizdo įrašas su vyro nuogybėmis nebūtų išplatintas jo pažįstamiems ir draugams“, – pasakojo Šiaulių policijos atstovė G. Smagriūnienė.

LNK žinioms Šiaulių policijos atstovė pasakojo, kad kai kurie persiunčia pinigus, o jų neturintys – skubiai skolinasi.

„O jeigu žmogus neturi pinigų ir net nemano skolintis, numoja ranka, ignoruoja, galvoja, kad čia tik pagąsdinimas, tada tas vaizdo įrašas yra išplatinamas draugams“, – sakė G. Smagriūnienė.

Ji teigė, jog visiems yra siūloma rašyti oficialų pareiškimą dėl turto prievartavimo.

Šiaulių policijos atstovė G. Smagriūnienė kalbėjo, jog labiausiai tikėtina, kad šias schemas vykdo ne lietuviai.

„Nes bendravimas vyksta per vertimo programą – kalba stilistiškai labai netvarkinga. Ir buvo atvejų net seniau, kad buvo nustatyta, jog iš Pietų Afrikos asmuo tai darė“, – LNK sakė pašnekovė.

Ji ragino jokiu būdu nesiųsti intymių savo nuotraukų, ar vaizdo įrašų. Nes siunčiantis asmuo gali būti pripažintas pornografijos platintoju.

Visą LNK pokalbį su policijos atstove žiūrėkite čia: