Vidaus reikalų ministerija pateikė siūlymą pratęsti nepaprastąją padėtį dar mėnesiui. Žinoma, kalbant apie argumentus mes matome, kad ta situacija saugumo prasme nėra pasikeitusi ir tos priemonės, kurios yra šiuo metu numatytos nepaprastosios padėties nutarime yra labai svarbios. Jų tęstinumas yra būtinas“, – trečiadienį žurnalistams teigė A. Bilotaitė.

„Bet kartu šiuo metu Seimui yra pateikti atitinkami teisės aktai. Iš mūsų pusės yra Valstybės sienos apsaugos įstatymas, kurį priėmus, manau, kad galėsime tikrai ir su šitais įstatymuose numatytais įrankiais valdyti situaciją“, – pridūrė ji.

Ministrė atkreipia dėmesį, kad nors šiuo metu situacija Lietuvos pasienyje su Baltarusija yra stabili, tačiau, pasak jos, sunku prognozuoti, kaip ši situacija gali keistis.

„Sunku prognozuoti, kaip situacija gali pasikeisti artimiausiu metu. Jeigu šiandieną mes prie mūsų sienos matome, kad bandymų kirsti yra paskutinių metu skaičiai yra nuliai, bet mes matome, kas yra pas mūsų kaimynus. Tai yra, mūsų kaimynai lenkai per parą turi apie 120 bandymų patekti į jų šalį, ta rodo, kad šiuo metu ataka yra (nukreipta – ELTA) į šitą šalį ir niekas negali paneigti, kad kitą dieną nebus kažkokių atakų Lietuvos link“, – akcentavo ji.

A. Bilotaitė viliasi, kad įstatymą dėl neteisėtų migrantų apgręžimo pavyks priimti iki to, kol baigsis nepaprastoji padėtis.

„Aš labai tikiuosi, nes šis klausimas yra labai svarbus ir labai svarbu yra turėti šį įstatymą. Ir kalbant apie kontekstą, mūsų kolegos jau turi tokį įstatymą priėmę, tai yra pirmiausiai estai, suomiai. Latviai buvo taip pat atvykę pas mus, yra paprašę mūsų įstatymo projekto ir planuoja pas save taip pat įtvirtinti šią įstatymo nuostatą“, – informavo ministrė.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo pratęsti nepaprastąją padėtį Lietuvoje iki šių metų balandžio 17 d. 24 valandos 00 minučių. Ministerijos siūlymu nepaprastoji padėtis ir toliau galiotų visame pasienio ruože prie Lietuvos valstybės sienos su Baltarusija ir pasienio ruože su Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi, taip pat pasienio kontrolės punktuose, esančiuose ne pasienio ruožo teritorijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)