Taip siekiama užtikrinti, kad trečiose šalyse registruoti vilkikai turėtų per Lietuvą važiuoti reikalingus kelionės leidimus.

Iš patikrintų 110 trečiųjų šalių vilkikų 8 neturėjo, o 1 važiavo neužpildęs reikalaujamo leidimo. Visi vilkikai, neturėję reikiamų dokumentų, grąžinti į Lenkiją.

„Institucijos reaguoja į situaciją – išaugusį transporto priemonių srautą, todėl svarbu užtikrinti, kad krovininės transporto priemonės važiuotų su reikiamais dokumentais ir leidimais. Šiuo atveju – trečiųjų šalių leidimais, be kurių į Lietuvos teritoriją jie negali įvažiuoti.

Lenkijos kelių transporto inspekcija atlieka analogiškus veiksmus Lenkijos pusėje – taip pat tikrina trečiųjų šalių vežėjų, išvažiuojančių iš Lietuvos, kelionės leidimus,“ – sakė LTSA direktorius Genius Lukošius.

Lenkijos pareigūnai kontrolės metu nustatė, kad Serbijos vežėjai neretai naudoja suklastotus ETMK leidimus. Todėl Lietuvos pareigūnai taip pat atkreips didesnį dėmesį šį šią problemą.

Didžioji dauguma patikrintų vilkikų buvo iš Kazachstano, taip pat Serbijos, Uzbekijos, Kirgizijos bei kitų Vidurio Azijos šalių.