Skaitytojai, užfiksavę, stebėjosi išaugusia trumpavaisių agurkų kaina.

„Nenori – nepirk“, – ironiškai komentavo jie.

Už kilogramą agurkų buvo prašoma 8,99 Eur bei paskaičiuota, kad išvertus į litus, kaina siektų kiek daugiau nei 31 litą.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė aiškino, kad produktas – iš pirmojo derliaus, lietuviškas, o kainos priklauso nuo tiekimo kainų.

„Šiemet pirmųjų lietuviškų trumpavaisių agurkų kilogramo kaina yra apie eurą aukštesnė, tačiau „Iki“ daro iš savo puses įvairias kainines akcijas, kad klientai prekes įsigytų ypač palankiomis kainomis.
Pirkėjai lietuviškų agurkų išsiilgę, parduodame viską, ką gauname iš augintojų. Lentynų kainos priklauso nuo tiekimo kainų. Augintojai akcentuoja, kad jiems pabrango elektra, šildymas, darbo jėga“, – aiškino ji.

Atstovė tikino, kad pastebėtina, kad sezono pradžioje kainos visada šiek tiek aukštesnės, o mažėti pradės sezono viduryje, kuomet atsiranda daugiau agurkų tiekėjų bei pačių daržovių užauginama daugiau, t.y. didėja pasiūla.

Lietuvos šiltnamių asociacijos narys, UAB „Agrošiltnamiai“ direktorius Paulius Andriejavas, kurio įmonė taip pat augina ir tiekia agurkus, aiškino, kad agurkų kainos šiemet – panašios, kaip ir pernai.

„Pirmieji agurkai, kaip ir pirmos braškės, visada brangūs. Esu gavęs nuotraukų, kai prekiauja trumpavaisiais agurkais iš Lenkijos, o kilogramas kainuoja 25 Eur.

Ta kaina, kuri dabar lentynose – ji – normali, bet žiūrint į patiriamas ūkių sąnaudas, kaina niekaip jų nekompensuoja. Ji turėtų būti dar didesnė. Neįmanoma augintojui kompensuoti savo sąnaudų pasididinant produkcijos kainas, nes prekė tiesiog bus neįperkama, sustos pardavimai“, – sakė jis.

P. Andriejavas taip pat antrino, kad kiekvieną savaitę matysime vis mažėjančias agurkų kainas.

„Per kelis mėnesius kaina stabilizuosis“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)