Kaip pranešė dienraštis „The Wall Street Journal“, tai nustatyta Nacionalinės žvalgybos direktorės Avril Haines biuro įslaptintoje ataskaitoje, o tai reiškia, kad Energetikos departamento, kuris anksčiau teigė nesąs tikras, kaip virusas atsirado, nuomonė pasikeitė.

„The Wall Street Journal“ ir „The New York Times“ citavo įslaptintą ataskaitą perskaičiusius asmenis, teigusius, kad departamentas savo sprendimą priėmė su „mažu pasitikėjimu“, ir pabrėžė, jog agentūrų nuomonės dėl COVID-19 ir 2020 m. pradžioje pasaulį apėmusios pandemijos kilmės vis dar nesutampa.

Vis dėlto ši išvada, padaryta, kaip pranešama, gavus naujos informacijos, svarbi, nes departamentas prižiūri nacionalinių laboratorijų tinklą, įskaitant tas, kuriose atliekami pažangūs biologiniai tyrimai.

Dabar departamentas kartu su Federaliniu tyrimų biuru (FTB) mano, kad pandemija, nuo kurios mirė beveik septyni milijonai žmonių, kilo dėl nelaimingo atsitikimo Kinijos laboratorijoje. Keturios JAV žvalgybos agentūros mano, kad COVID-19 atsirado natūraliu būdu, o kitos dvi dar neapsisprendė, pranešė „The Wall Street Journal“.

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas pabrėžė, jog šiuo klausimu išlieka „įvairių nuomonių“. „Šiuo metu žvalgybos bendruomenė nepateikė galutinio atsakymo į šį klausimą“, – sekmadienį CNN sakė jis.

Vasario viduryje Pasaulio sveikatos organizacija pažadėjo padaryti viską, „kad būtų gautas atsakymas“ apie COVID kilmę, ir paneigė pranešimą, jog agentūra nutraukė tyrimą. Mokslo bendruomenė mano, kad nustatyti pandemijos kilmę labai svarbu, nes tai leistų geriau kovoti su kita pandemija ar net užkirsti jai kelią.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)