20-ies metų amžiaus Andrea Botez šachmatais susidomėjo būdama šešerių, kai nusprendė sekti savo vyresniosios sesers Alexandros pėdomis. Ji pamalonina savo sekėjus pikantiškomis nuotraukomis, kuriose vilki įvairius seksualius kostiumus, įskaitant Laros Croft aprangą. Anot A. Botez, kapų plėšikė yra jos mėgstamiausia kompiuterinių žaidimų veikėja, skelbia dailystar.co.uk.

Taip pat šachmatininkė įsiamžino apsirengusi kaip žaidimo „Valorant“ veikėja Reyna. A. Botez pradėjo dalyvauti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) šachmatų turnyruose būdama septynerių, o 2010-aisiais triumfavo Kanadoje įvykusiame jaunesnių nei aštuonerių metų amžiaus mergaičių čempionate.

Po penkerių metų, būdama vos 13-os, mergina tapo Britų Kolumbijos šachmatų čempione ir tais pačiais metais nugalėjo Susan Polgar nacionaliniame atvirajame čempionate. Vis dėlto didžiausias iššūkis jos laukė 2022 m. gruodį, kai ji varžėsi šachmatų bokso čempionate. Jo dalyviai iš pradžių tris minutes boksuojasi, paskui tris minutes žaidžia šachmatų partiją. Los Andžele įvykusį renginį stebėjo net 300 tūkst. žmonių. Deja, A. Botez pralaimėjo – varžovė jai paskelbė matą.

Po varžybų ji savo instagramo paskyroje parašė: „VAKARO DVIKOVA!!! Pradėjau boksuotis vos prieš šešias savaites. Tai buvo, ko gero, beprotiškiausias gyvenime bandytas dalykas. Labai gerbiu @dinabelenkaya už tai, kad priėmė šį iššūkį. Dėkoju organizatoriui @ludwigahgren už nuostabų renginį. Ačiū visiems už paramą.“

Jos šachmatų įgūdžiai ir kraują kaitinančios nuotraukos padėjo suburti nemažą gerbėjų armiją – A. Botez instagramo paskyra turi daugiau nei 500 tūkst. sekėjų. 2020 m. ji pradėjo kurti turinį „YouTube“ kartu su savo seserimi Alexandra.

Jųdviejų „YouTube“ kanalas „BotezLive“ turi daugiau nei 1,2 mln. prenumeratorių, o videoklipų peržiūrų skaičius viršija 338 mln. kartų. Platformoje „Twitch“ esantis kanalas, irgi pavadintas „BotezLive“, gali pasigirti daugiau nei milijonu sekėjų ir 19 mln. peržiūrų.

Kitas A. Botez hobis – didžėjavimas. Sausio mėnesį ji pasidalijo nuotrauka, kurioje įsiamžino prie pulto. Praėjusį mėnesį mergina savo instagramo paskyroje paskelbė keletą kadrų iš vakarėlio, kurio metu leido muziką.

„Grojau kartu su Justinu Kanu. Surengėme šaunų reivo vakarėlį“, – pasigyrė ji.

Panašu, kad didžėjavimas yra jos naujoji aistra, kuriai A. Botez nori skirti daugiau laiko. Aišku, šachmatų ji taip pat neapleido.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)