„Matote, aš pastaruosius 20 metų pasakų nebeskaitau, savo dukroms skaitydavau, dabar nebeskaitau. Todėl nelabai galiu pasakyti, kas ten yra parašyta.

Bet kuriuo atveju palieku tai skaitytojams, tegul skaito, daro savo išvadas. O aš šioje vietoje pasakiau tiek, kiek pasakiau“, – sakė prezidentas, paklaustas, kaip vertina Seimo valdančiųjų užmojį aiškintis knygos detales.

Delfi primena, kad žurnalistų D. Pancerovo ir B. Davidonytės knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ atskleidžiamas VSD vykdytas galimai neteisėtas duomenų rinkimas apie privačius asmenis prezidento rinkimų kampanijos metu, taip pat nemažai dėmesio skiriama G. Nausėdos rinkiminei kampanijai bei prezidentavimo laikotarpiui.

NSGK narys Raimundas Lopata sako, kad pavasario sesijoje reikėtų sudaryti parlamentinio tyrimo komisija, kuri toliau aiškintųsi istorijos dėl VSD rinktų duomenų apie privačius asmenis detales.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad knygoje „Pranešėjas ir prezidentas“ pateikta nauja informacija kelia susirūpinimą VSD integralumu.

Visgi, Seimo opozicija kol kas tyrimo komisijos iniciatyvą vertina kritiškai.

VSD vadovybė griežtai atmeta viešai reiškiamus būgštavimus, esą žvalgyba rinko informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)