Vos būdamas 12 metų, Mitchell Feldman sukūrė savo pirmąją programėlę, o prabėgus 40 metų, jis tapo visame pasaulyje žinomu technologijų rinkodaros ekspertu. Mitchell sukūrė ne vieną technologijų startuolį, o 2018 m. pardavė savo paskutinį verslą „RedPixie“ bendrovei „Hewlett Packard Enterprise.

Šiandien Mitchell Feldman yra vienas iš „XRAI Glass“ įkūrėjų, pardavimų ir rinkodaros vadovas, prisidėjęs prie to, kad stulbinanti inovacija pagaliau išvystų pasaulį, apie tai pasakos gegužės 11–12 dienomis LOGIN konferencijoje. Rinkodaros, ryšių su visuomene ir prekės ženklų ekspertas Mitchell technologijų srityje dirba 30 metų, domisi dirbtiniu intelektu ir technologijomis, kurios leidžia pasiekti realių rezultatų, o jo ir komandos naujausias „XRAI Glass“ produktas ne vieną išverstų iš kojų.

Skamba gana paprastai, nors toli gražu nėra paprasta – kurtumo negalią turintis žmogus užsideda specialius akinius ir juose realiu laiku prieš akis perteikiama aplink šį žmogų sklindanti garsinė žodinė informacija.

Užsidėjus šiuos akinius regėjimo centre ima bėgti tekstas, o tai – kone tiksli kalbančiojo šalia transkripcija. „XRAI“ ne tik transkribuoja pokalbį realiu laiku, bet ir išsaugo kiekvieno pašnekesio stenogramą. Kaip programa ir įmonė, „XRAI Glass“ turi misiją subtitruoti pasaulį visiems, kuriems reikalingas tekstinis, o ne garso grįžtamasis ryšys.

Nors „Apple“ ir „Google“ turi tiesioginės transkripcijos funkcijas, „XRAI“ atveda į realybę, kurioje pokalbis nebeturės vykti žvilgčiojant į telefoną, o reikalingas tekstas realiu laiku išlįs tiesiog prieš jūsų akis. Jei vienu metu su jumis kalba keli skirtingi žmonės – dirbtinis intelektas atpažįsta jų balsus ir informaciją raštu pateikia kaip atskirus pasisakymus.

Lyg to būtų maža, akiniai gali kaipmat išversti garsinį pokalbį į tekstą visai kita kalba. Šiuo metu prieinamos devynios skirtingos kalbos. Bare, draugų susibūrime ar kitame šurmulyje, kuris iki šiol trikdė klausos negalią turinčius žmones, „XRAI“ tampa priemone, padedančia patogiai sekti pokalbius ir visuomet žinoti, kas vyksta aplink. M. Feldman demonstruoja akinius klausos negalią turinčiai regbio žaidėjai Jodie Ounsley ir moters akyse netrukus pasirodo ašaros.

„Paprastai nesusijaudinu, bet mane taip nustebino XRAI akiniai. Net su mano kochleariniu implantu vis dar yra daug situacijų, su kuriomis tikrai kovoju (ypač komandiniame sporte). Pavyzdžiui, komandos susitikimai, grupių susirinkimai, restoranai su foniniu triukšmu, kelionės automobiliu, kino teatrai ir televizorius, jei nėra subtitrų. Tai, kad jie sukūrė kažką, kas pažodžiui titruoja „tikrą gyvenimą“ ir gali iš karto išversti į devynias kalbas, yra beprotiška. „XRAI Glass“ užtikrins, kad man nereikės tiek daug praleisti. Ačiū Mitchell Feldman už tai, kad tai vyksta – akimirka, pakeitusi gyvenimą, kurios mano šeima ir aš niekada nepamiršime, – emocijų socialiniuose tinkluose vėliau neslėpė J. Ounsley.

Plačiau apie daugybės žmonių kasdienybę pakeisiantį savo išradimą M. Feldman pasakos jau šių metų LOGIN konferencijoje gegužės 11–12 dienomis Litexpo parodų ir kongresų centre. Sekite naujienas ir įsigykite bilietus į didžiausią Baltijos šalyse inovacijų festivalį LOGIN ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją