„Nei aš, nei įpareigojau ką nors kreiptis į Valstybės saugumo departamentą, tačiau negaliu atmesti, kad pats Valstybės saugumo departamentas tikrino kandidatus į prezidentus, kaip ir jų komandas“, – TV3 laidoje „Dėmesio centre“ teigė G. Nausėda.

Pasak prezidento, šis kandidatų ir jų komandos narių patikrinimas greičiausiai buvo atliktas paties Valstybės saugumo departamento iniciatyva.

„Ir kiek man žinoma, bent jau Lietuvos Respublikos Seime tokie klausimai buvo pateikti savo laiku. Tiesa, gerokai anksčiau, ir į juos buvo pateikti Valstybės saugumo departamento atsakymai. Tai tie atsakymai buvo tokie, kad buvo žvelgiama į visas kandidatų į prezidentus komandas, jos tikrinamos. Nes tai turbūt yra visiškai natūralu ir suprantama, įvertinant tai, kokioje geopolitinėje realybėje mes gyvename ir galbūt siekiant užkirsti kelią kandidatams, kurie galėtų būti apkaltinti pernelyg tampriais ryšiais su ta pačia Rusija ar kitomis ne itin draugiškomis valstybėmis, siekiant nuo to apsisaugoti, tokia patikra ar toks įvertinimas buvo daromas paties Valstybės saugumo departamento iniciatyva“, – pabrėžė G. Nausėda.

„Tačiau mano vaidmens čia jokio nėra ir jokio mano kreipimosi ar mano komandos kreipimosi, siekiant patikrinti rinkimų komandos narius, nebuvo“, – patikino jis.

Knygynuose netrukus pasirodys žurnalistų D. Pancerovo ir B. Dvidonytės knyga „Pranešėjas ir Prezidentas“.

Knygoje atskleidžiamas Valstybės saugumo departamento (VSD) vykdytas galimai neteisėtas duomenų rinkimas apie privačius asmenis prezidento rinkimų kampanijos metu, taip pat nemažai dėmesio skiriama G. Nausėdos rinkiminei kampanijai bei prezidentavimo laikotarpiui. Autoriai knygoje nagrinėja šalies vadovo veiklą pandemijos laikotarpiu, jo konfliktus su konservatoriais, santykius su politine komanda ir t.t.

Tai ne pirmoji D. Pancerovo ir B. Davidonytės knyga. Autoriai 2019 metais taip pat išleido knygą „Kabinetas 339“, kurioje aprašomas ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovavimo Vyriausybei laikotarpis.

ELTA primena, kad viešoje erdvėje kilo didelis ažiotažas po to, kai 2020 metais pasirodė informacija, kad VSD galimai 2019 metais rinko duomenis apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.

Visgi VSD vadovybė griežtai atmetė viešai reiškiamus būgštavimus, esą žvalgyba rinko informaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)