„Šis karas privalo pasibaigti Ukrainos pergale, kitų variantų paprasčiausiai nėra. Ir jeigu jis pasibaigs Ukrainos pergale, tai mes čia galėsime pasijusti žymiai tvirčiau ir užtikrinčiau. Be to, jeigu Rusijai bus suduotas stiprus smūgis, ji skirs daug išteklių atsigavimui ir karinio potencialo vystymui, o tada mūsų pagrindinė užduotis bus sulaikyti Rusiją bent jau jos teritorijoje. Kaip jau minėjau, režimo charakteris nepasikeis“, - kalbėjo jis.

Anot žinybos vadovo, Ukrainos pralaimėjimas Estijai turėtų katastrofiškų padarinių: „Jeigu Ukraina pralaimės, tai saugumo situacija taps katastrofiška. Bus atimti visi Ukrainos ištekliai ir nukreipti prieš Vakarus, taip pat ir prieš mus. Rusija įsidrąsins. Ji pamatys, kad karas pasiteisina. Susidursime su visai kitokiu saugumo paveikslu“.

K. Rosinas pažymi, kad vien dėl to Estija privalo visomis priemonėmis prisidėti prie Ukrainos pergalės ir raginti partnerius suteikti Kyjivui daugiau ginklų: „Mes paprasčiausiai neturime kitų variantų“.

Anksčiau Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas sakė, kad, remiantis žvalgybos duomenimis, Rusija vasario 24 dieną planuoja eskalaciją: „Mūsų žvalgybos duomenys rodo, o tą sakė ir ukrainiečiai, kad Rusija įsiveržimo į Ukrainą metinėms ruošia didelę eskalaciją“.

K. Kallas teigimu, ji viliasi, kad, nepaisant sunkumų, vasario 24 diena ir toliau bus diena, kai Estija švęs nepriklausomybę, o šiuo atveju bus švenčiama ir Ukrainos laisvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)