„Nordgain“, šiandien mininčios 15 metų sukaktį, vadovė A. Jasinskaitė pripažįsta: „Man net pačiai keista įvardyti, kiek pasiekėme. Jau beveik 80 puikių darbuotojų, didžiuliai projektai ir naujos industrijos, daugiau nei 50 proc. pajamų augimas per praėjusius metus – visa tai atima žadą, džiugina ir įpareigoja sparčiai judėti pirmyn. Tą pačią dieną miniu ir savo gimtadienį, taigi kasmet šventė dviguba.“

A. Jasinskaitė žodžius beria greitakalbe – sako, radijo laidose stengiasi kalbėti lėčiau, bet kai ne eteris... „Matyt, skubu, nes noriu daug pasakyti, – juokiasi. – Nemėgstu vien girtis, juk versle visada yra iššūkių, bet dabar turiu pagrindą tiesiog pasidžiaugti. Mūsų įmonė – viena šios srities lyderių Lietuvoje. Augome kartu su ištikimais klientais, auginome komandą – tai tvirčiausias ir patikimiausias mūsų įmonės stuburas.“

Šiuo metu „Nordgain“ turi savo biurus ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje. Tikimasi netrukus pradėti plėtrą kitose Baltijos šalyse. „Matome puikių tokios plėtros perspektyvų“, – patikina A. Jasinskaitė.

Nuo 2013 m. „Nordgain“ – „Lewben“ grupės dalis. „Nordgain“ įsigijome prieš 10 metų. Tai labai svari grupės dalis ne tik pajamų atžvilgiu – „Nordgain“ darbuotojai šiuo metu sudaro net 60 proc. visos „Lewben“ komandos“, – pabrėžia Rita Kavaliauskienė, „Lewben“ valdybos pirmininkė ir vadovė.

Lewben“ valdybos pirmininkė ir vadovė Rita Kavaliauskienė

Kosmiškai augančios pajamos

Pernai „Nordgain“ pajamos, palyginti su 2021-aisiais, pašoko 55 proc. iki beveik 3,8 mln. Eur. 2020 m. užfiksuotas 33 proc. augimas, 2019 m. – 17 proc. Kasmet buvo sparčiai stiebiamasi. Pasak A. Jasinskaitės, tai lėmė keletas veiksnių. Pirmiausia – ištikimi ir drauge savo verslą auginantys klientai, kai kurie iš jų su „Nordgain“ yra nuo pat įmonės įkūrimo. „Jausdami tokį klientų pasitikėjimą, negalime net stabtelėti“, – sako „Nordgain“ direktorė. Kita svarbi priežastis – sparčiai besiplečiančios naujos industrijos, tokios kaip fintech, kriptovaliutų sektoriai, elektroninių pinigų įstaigų plėtra.

Inga Čėsnienė, vienos iš „Nordgain“ komandų vadovių, pasakoja, kad pastaraisiais metais pradėta intensyviai bendradarbiauti su skirtingą veiklą vykdančiomis kriptoverslo įmonėmis: „Neįmanoma dirbti šioje srityje nesuvokiant pagrindinių veiklos principų. O vien teorijos irgi neužtenka – daugiausia žinių suteikia praktinis darbas ir nuolatinis bendradarbiavimas su klientu. Tik įsigilinus ir gerai suprantant kliento veiklos principus, galima teisingai ir aiškiai skaičiais perteikti veiklos rezultatus. Nors ši apskaitos sritis nauja, bet itin įdomi.“

Vilius Degutis, „Norgain“ procesų vadovas, papildo, kad per 15 metų iš įmonės, dokumentus saugančios popierine forma, „Nordgain“ išaugo į finansinių ir apskaitos paslaugų teikėją, kurios kasdienėje veikloje jau pasitelkiamos ir dirbtinio intelekto siūlomos galimybės bei robotai, o popieriaus beveik nebematyti. „Technologinės galimybės plečiasi net ne kiekvieną mėnesį, bet kiekvieną dieną, tad jas suprasti, išsirinkti, įsisavinti ir pritaikyti yra nemažas iššūkis, bet, perėję šį etapą, moderniau ir efektyviau sprendžiame ne tik savo, bet ir klientų kasdienes problemas“, – sako V. Degutis.

A. Jasinskaitės teigimu, sektorių, susijusių su naujosiomis finansų technologijomis, plėtra motyvuoja „Nordgain“ kasdien mokytis ir gilintis į naujas sritis. „Verslo aplinka labai sparčiai keičiasi. Iš pirmo žvilgsnio finansų apskaita gali atrodyti paprastas dalykas, bet, kalbant apie naujuosius sektorius, kyla tiek niuansų, kad tiesiog privalome ugdyti naujas kompetencijas. Ką galėjome, automatizavome, įdiegėme pažangiausius sprendimus, bet, nuolat keičiantis reglamentavimui ir situacijai, visko automatizuoti neįmanoma. Tuomet didžiausią galią įgyja žmonių kompetencijos“, – pabrėžia „Nordgain“ vadovė.

Priklausymas „Lewben“ grupei – apskritai neginčijama „Nordgain“ sėkmės pamato dalis. „Prisijungus prie „Lewben“ 2013-aisiais, atsivėrė tokie horizontai, kokius, dirbant atskirai, vargu ar būtų galima įsivaizduoti“, – sako A. Jasinskaitė.

Sinergija ir kompetencijų auginimas

Šiuo metu „Nordgain“ dirba dešimt komandų. Įprastai apskaitos kompanijose komandos formuojamos pagal konkrečias užduotis ir funkcijas: darbo užmokestis, pirminiai dokumentai, atsiskaitymai ir pan. „Mes einame kiek kitu keliu. Matome, kad žmonės sparčiausiai auga ir daugiausia išmoksta dirbdami skirtingas kompetencijas sutelkusioje komandoje“, – įsitikinusi A. Jasinskaitė.

„Nordgain“ šiuo metu valdo apskaitos projektus pačiose įvairiausiose srityse: nuo gamybos, prekybos ir maitinimo iki laivybos sektoriaus.

„Dideli projektai grūdina, o intensyvi verslo plėtra, savaime aišku, neša ne tik laurus, bet ir galvosūkius. Spartų augimą suvaldome ir diegdami naujus technologinius sprendimus, visgi labiausiai norėčiau padėkoti mūsų žmonėms – visam kolektyvui ir vadovų komandai. Nebūtų jų – nedirbčiau ir aš. Daugelis mūsų komandų vadovų užaugo čia, „Nordgain“. Jie ir patys suvokia, ir naujiems specialistams perteikia plačiąją apskaitos sampratą – padėdami kitiems šioje srityje, prisidedame prie viso verslo gerovės. Mes matome klientų gerovę ir skaudulius ir mūsų misija – tinkamai į visa tai atsiliepti, rasti bendrą kalbą“, – apie apskaitos specifiką kalba „Nordgain“ direktorė.

A. Jasinskaitė, auginanti dvi vyresnes dukras ir pagranduką sūnų, juokiasi, kad, nuolat dirbdama energijos ir entuziazmo kupinoje aplinkoje, pati jaučiasi „matematiškai jauna“. „Panašu, kad pavyko sėkmingai suderinti šeimą ir darbą“, – pasidžiaugia.

O „Nordgain“ komanda šiemet dar augs. „Turbūt ne taip įspūdingai, kaip pastaraisiais metais, bet naujų specialistų prireiks. Pernai viskas vyko taip sparčiai, kad kitiems to net nelinkime, – šypteli A. Jasinskaitė. – Visgi, tvariai plėsdami verslą, tikimės ir vėl atrasti naujų apskaitos talentų.“