Pasak centro direktoriaus Mindaugo Neliubšio, visų „Sanus" centre vykstančių užsiėmimų ir teikiamų paslaugų pagrindinis tikslas – formuoti sveikus judėjimo įpročius bei išmokyti klientus jaustis gerai, būti darbingiems ir išlaikyti optimalią sveikatą ne tik tuomet, kai juos akylai prižiūri sveikatos specialistai, bet ir savarankiškai.

„Siekiame, kad įprotis judėti, teisingai atlikti pratimus ir reguliariai mankštintis taptų klientų kasdienės rutinos dalimi ir gyvenimo būdu, o ne laikinu gaisrų gesinimu, kuomet mankštomis gydomi skausmai, o vos jiems dingus – grįžtama prie senų įpročių", – sako gyvensenos medicinos centro „Sanus" vadovas M. Neliubšys.

„Sanus" gyvensenos medicinos centre Jūs – profesionalų rankose

„Sanus" gyvensenos medicinos centre dirba patyrę profesionalai, holistiškai žvelgiantys į žmogų ir įvertinantys kiekvieno kliento individualumą. „Sanus" centre praktikuojamos tik mokslu grįstos metodikos, todėl tai saugi vieta mokytis taisyklingų mankštos technikų.

„Teikdami savo paslaugas stengiamės padėti klientams susiformuoti sveikos gyvensenos įpročius, todėl darbingumą ir optimalią sveikatą jiems pavyksta išlaikyti net ir tuomet, kai sveikatos specialistai jų nebeprižiūri, savarankiškai", – džiaugiasi M. Neliubšys.

Gyvensenos medicinos centras SANUS

Profesionalūs gyvensenos medicinos centro „Sanus" kineziterapeutai individualiai parenka ir išmoko specifinių gydomųjų pratimų, padedančių įveikti nugaros skausmus, greičiau atsistatyti po traumų, stiprinti nusilpusius ir atpalaiduoti įsitempusius kūno raumenis bei pagerinti kvėpavimo ir kraujotakos sistemų aktyvumą.

Na, o šiame sveikatingumo centre dirbanti gydomųjų masažų meistrė turi ir kineziterapijos, ir gydomojo masažo specialistės kvalifikacijas. Abiejų šių sričių išmanymas leidžia efektyviai ir kokybiškai atlikti tiek atpalaiduojamuosius, tiek ir gydomuosius masažus. Tokių masažų pagalba kūnas greičiau atsistato po patirtų sveikatos sutrikimų, didelio fizinio krūvio ir netgi skausmų.

„Ogmios mieste" esančiame gyvensenos medicinos centre „Sanus" – didelis dėmesys vaikams

Judėjimas ir įvairių raumenų grupių stiprinimas – labai svarbi bendrosios motorikos vystymosi dalis. Judant vystosi raumenų tonusas, refleksai, todėl pradėti aktyviai mankštintis patariama dar kūdikystėje.

Reguliari mankšta ne mažiau svarbi ir vėliau, kuomet sveikai vaiko fizinei raidai iškyla daug pavojų: sunki kuprinė, ilgas ir dažnai netaisyklingas sėdėjimas mokyklos suole, pasyvus laisvalaikis prie kompiuterio ir t. t.

„Tikime, kad jei sveikos gyvensenos įpročius pradėsime formuoti dar vaikystėje, jie ne tik padės vaikams augti stipriems ir sveikiems, bet ir neišvengiamai liks jų gyvenimo dalimi suaugus", – sako centro vadovas M. Neliubšys. – Būtent todėl gyvensenos medicinos centre „Sanus" vaikams teikiame ne ką mažiau paslaugų nei suaugusiesiems."

Gyvensenos medicinos centras SANUS

Ir iš tiesų „Sanus" centre vyksta:

· kineziterapijos konsultacijos kūdikiams ir vaikams;

· individuali kineziterapija kūdikiams;

· individuali mankšta vaikams ir paaugliams;

· kinezioteipavimas vaikams;

· mankšta mokyklinio amžiaus vaikams (grupėje);

· masažai kūdikiams ir vaikams.

Taisyklingos laikysenos pagrindai bei taisyklingų mankštos technikų įgūdžiai ne tik padeda sveikai vaikų fizinei raidai, bet ir užkerta kelią galimiems sveikatos sutrikimams ar sportinėms traumoms ateityje. Be to, yra naudingi bendrai fizinei formai.

„Tačiau masažai, kineziterapeutų konsultacijos bei taisyklinga mankšta svarbi ne tik vaikams. Todėl mūsų centre sveikatingumo užsiėmimai vyksta visų amžiaus grupių žmonėms, nuo vaikų iki senjorų", – pabrėžia „Sanus" vadovas.

Šiame gyvensenos medicinos centre vyksta nėščiųjų mankštos bei masažai, mankštos, skirtos mamoms po gimdymo, įvairios mankštos suaugusiesiems – nuo individualių užsiėmimų iki grupinių vaizdo užsiėmimų internetinėse platformose bei įvairūs gydomieji ir atpalaiduojamieji masažai.

Centre vyksta ir atskiros mankštos senjorams, siekiantiems ilgiau išsaugoti sveiką kūną. Be to, čia jiems teikiamos ir įvairios konsultacijos, pavyzdžiui, žiemos metu „Sanus" centre senjorams vedami griuvimo prevencijos mokymai.

Kodėl „Ogmios miestas"?

Paklaustas, kodėl naujiesiems gyvensenos medicinos centro „Sanus" namams pasirinktas būtent „Ogmios miestas", centro vadovas Mindaugas Neliubšys be vargo išvardija net keletą argumentų: „Pagrindinis mūsų kraustymosi tikslas buvo padaryti savo paslaugas prieinamas didesniam žmonių ratui. O juk „Ogmios miestas" – tai tiesiog miestas mieste! „Ogmios miesto" infrastruktūra puikiai išvystyta, jo lokacija itin patogi. Be to, čia patogu atvykti automobiliu, mat vietos pasistatyti automobilį – apstu. Manome, jog čia dirbantys ir netoliese gyvenantys žmonės rūpinasi savo sveikata, todėl mūsų specialistai galės padėti jiems siekti geresnių rezultatų."

Tad jei gyvenate ar dirbate netoli „Ogmios miesto" ir rūpinatės savo sveikata, nepraleiskite progos užsukti į gyvensenos medicinos centrą „Sanus", įsikūrusį Verkių g. 31C, prekybos centro „Outlet Park" 2 aukšte.