Sekmadienį etapas Toblache baigėsi estafečių lenktynėmis. Moterų estafetę 4x7,5 km laimėjo favoritės norvegės, vedamos sezono lyderės Heidi Weng.

O joms įkandin finišavo netikėtumą pateikusios vokietės, kurios prizininkėmis pasaulio taurės etapuose nebuvo tapusios nuo 2017 metų.

Tačiau netrukus Lauros Gimmler, Katharinos Hennig, Pia Fink ir Sofie Krehl kvartetas buvo diskvalifikuotas dėl neteisingai užpildyto starto protokolo.

Pagal pirminį planą, paskutinė iššliuožti į trasą Vokietijos komandoje turėjo Coletta Rydzek, tačiau dėl ligos treneris Peteris Schlickenriederis ją turėjo pakeisti S. Krehl.

„Pranešiau apie tai pernelyg vėlai. Mano klaida. Kaip gaila, kad pasaulinio lygio klasę pademonstravusios slidininkės turėjo būti nubaustos dėl tokios priežasties“, – į krūtinę mušėsi specialistas.

Diskvalifikavus Pekino olimpines vicečempiones, į antrą vietą pakilo švedės, į trečią – amerikietės.

Analogišką vyrų estafetę Toblache laimėjo varžybų šeimininkai italai, antri buvo švedai, treti – norvegai, šiame etape startavę be sezono lyderio Johanneso Klaebo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją