Pentagonas penktadienį pranešė, kad virš Lotynų Amerikos buvo pastebėtas antras, kaip įtariama, Kinijos šnipinėjimo balionas. Kolumbijos oro pajėgos tada pranešė, kad buvo aptiktas objektas, kurio „charakteristikos panašios į oro baliono charakteristikas“, ir „stebimas tol, kol paliko nacionalinę oro erdvę“.

„Kaip paaiškėjo, minėtas bepilotis oro balionas yra iš Kinijos“, – pranešė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning, sakydama, kad prietaisas yra „civilinio pobūdžio ir naudotas skrydžio bandymams“.

„Dėl oro sąlygų ir riboto manevringumo balionas smarkiai nukrypo nuo numatyto kurso ir atsitiktinai įskrido į Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono oro erdvę, – spaudos konferencijoje sakė Mao Ning.

„Kinija yra atsakinga šalis ir visada griežtai laikosi tarptautinės teisės, – pridūrė ji. – Bendraujame su atitinkamomis šalimis, tinkamai elgiamės ir nesukelsime jokios grėsmės jokiai šaliai“.

Dėl kito baliono aptikimo virš JAV buvo atšauktas planuotas JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno vizitas į Kiniją, kur jis turėjo vykti sekmadienį.

Kinija sekmadienį pasipiktino dėl to, kad buvo numuštas balionas, kuris, jos teigimu, buvo nuo kurso nukrypęs nepilotuojamas meteorologinis orlaivis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją