Šiemet „Barcelona“ savo klubo krepšininkų atlyginimams yra numačiusi 37 mln. eurų biudžetą, tačiau kitą sezoną algoms skiriama suma gali būti 3-4 mln. mažesnė. „El Espanol“ žurnalistas Lluisas Regas praneša, kad „Barcos“ taupymo planas palies ir komandos vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių – pratęsti besibaigiantį kontraktą su klubu lietuviui būtų siūloma tik su sąlyga, kad jis sutiks gauti mažesnį nei dabartinį atlyginimą.

O jeigu Š. Jasikevičius tokį variantą atmes, anot publikacijos, „Barcelona“ jau turi nusižiūrėjusi jį pakeisti galintį kandidatą. Informuojama, kad klubo vadovų akys krypsta į kitą buvusį ilgametį komandos žaidėją – 44-erių sloveną Jaka Lakovičių, šiuo metu treniruojantį „Gran Canaria“ ekipą.

Š. Jasikevičius Barselonos vyriausiuoju treneriu tapo 2020-aisiais – poste lietuvis pakeitė serbą Svetislavą Pešičių. Tuomet jis su klubu pasirašė trejų metų trukmės sutartį.

Būtent šis sezonas 46-erių kauniečiui Katalonijoje jau yra trečiasis. Per klube praleistą laiką Šaras sykį „Barcelonos“ krepšininkus nuvedė iki Eurolygos finalo, tačiau jame pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“. Praėjusiame sezone komanda suklupo Eurolygos pusfinalyje. Šarui su auklėtiniais sykį pavyko laimėti Ispanijos čempionatą, du kartus – Ispanijos Karaliaus taurę.

Publikacijoje pažymima, kad Š. Jasikevičius pats puikiai supranta kylantį spaudimą – klube tikimasi, kad šiais metais komanda nukeliaus iki pat Eurolygos viršūnės. Siekiant tokio tikslo po praėjusio sezono sudėtyje buvo atliktos radikalios permainos. Barseloną paliko Nickas Calathesas, Pierre'as Oriola, Rolandas Šmitas, Brandonas Daviesas, Nigelas Hayesas-Davisas ir Dante Exumas.

Sudėtys buvo pasirašytos su Janu Vesely, Tomašu Satoransky, Nikola Kaliničiumi, Mike'u Tobey, Oriolu Pauli ir Oscaru da Silva, komandoje toliau rungtyniauja ryškiausia turnyro žvaigždė Nikola Mirotičius, grupė kitų elitinių turnyro žaidėjų.

2020-aisiais Ispanijos žiniasklaida skelbė, kad pirmą savo sezoną klube Š. Jasikevičius uždirbo apie 1,1 mln. eurų, o vėliau atlyginimas augo ir šį sezoną turėjo pasiekti 1,5 mln.

Praėjusių metų vasarą „El Mundo Deportivo“ pasirodė žinutė, kad „Barca“ jau siūlė Šarui pratęsti sutartį su sąlyga, kad atlyginimas bus sumažintas, tačiau lietuvis neva tokį variantą atmetė.

Jaka Lakovičius

Savo ruožtu J. Lakovičius „Barcelonos“ klube yra dirbęs ir anksčiau. Kaip žaidėjas ekipoje jis rungtyniavo 2006-2011 m., o 2015-2017 m. jis darbavosi klubo dublerių komandoje – pradžioje kaip žaidžiantysis treneris, o vėliau kaip vyriausiojo trenerio asistentas. Būdamas krepšininku slovėnas 2010-aisiais su „Barcelona“ tapo Eurolygos čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)