Apie tai savaitgalį pranešė Rusijos ir Ukrainos žiniasklaida. Socialiniuose tinkluose plinta ir sužeisto I. Manguševo nuotraukos.

Skelbiama, kad jis su „akla šautine žaizda galvoje“ nuvežtas į neurochirurgijos centrą Stachanovo mieste, kuris yra Rusijos kontroliuojamoje Luhansko srities teritorijoje. I. Manguševo būklė vertinama kaip „stabiliai sunki, su neigiama tendencija“.

Sužeistas Igoris Manguševas

Teigiama, kad I. Manguševas sužeistas ne mūšio lauke. Anot „Telegram“ kanalo „MIG“, tai įvyko patikros punkte netoli Stachanovo. Įtariama, kad I. Manguševas buvo pašautas pistoletu iš arti. Kas ir kodėl galėjo į jį šauti, kol kas neaišku, rašo svoboda.org.

Praėjusių metų rugpjūtį buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame I. Magnuševas scenoje pasirodė su kaukole ir teigė, kad ji priklausė Ukrainos kovotojui, žuvusiam per Mariupolio šturmą. Šis teiginys nebuvo patvirtintas.

Savo kalboje I. Manguševas tada teigė, kad Rusija kovoja „su Ukrainos kaip antirusiškos valstybės idėja“ ir „turi būti sunaikinti visi šios idėjos nešėjai“. Jis aiškino, kad jam nerūpi, kiek ir kaip reikės nužudyti Ukrainos karių.

Po vaizdo įrašo paskelbimo Ukraina oficialiai kreipėsi į Jungtines Tautas (JT). Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių įgaliotinis Dmytro Lubinecas pažymėjo, kad I. Manguševo kalbos vaizdo įrašas yra dar vienas įrodymas, jog Rusija pažeidė tarptautinę humanitarinę teisę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją