Ingredientai
varškės
180
g
IKI pieno
100
g
IKI manų kruopų
1
v. š.
IKI kiaušinio
1
vnt.
cukraus
2
v. š.
druskos
žiupsnelis
kepimo miltelių
1
a. š.
aliejaus
3
v. š.
baltojo šokolado
50
g
džiovintų spanguolių
2
v. š.
baziliko lapelių
keletas
cukraus miltelių
1
v. š.
Porcijos: 2
Varškės apkepas – purus it debesėlis. Galima sakyti, kad šis patiekalas – du viename, kai gaunate ir pagrindinį valgį, ir desertą. Iškepusį varškės apkepą apibarstykite cukraus milteliais.
Gaminimo eiga
1. Varškę, IKI pieną, IKI manų kruopas, kiaušinį, cukrų, druską, kepimo miltelius ir aliejų sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
2. Gautą masę supilkite į norimas formeles ir į vidų pridėkite smulkinto baltojo šokolado bei džiovintų spanguolių.
3. Varškės apkepą kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 30–40 min.
4. Papuoškite varškės apkepą baziliko lapeliais, užberkite cukraus miltelių.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai