Jo komentarai buvo atsakas į Vokietijos žiniasklaidos pranešimus, kuriuose teigiama, kad kelios NATO šalys netesi savo pažadų pristatyti Ukrainai tankus „Leopard 2“. Taip pat buvo skelbiama, kad Lenkija ketino pristatyti tankus be papildomo karių apmokymo, rašė Lenkijos provyriausybinė naujienų svetainė „TVP.info“, remdamasi Vokietijos žurnalu „Der Spiegel“.

Lenkijos naujienų agentūra PAP penktadienį pranešė, kad M. Blaszczakas buvo nuvykęs į Kijevą aptarti planų aprūpinti Ukrainą tankais „Leopard 2“.

Ministras taip pat teigė, kad Lenkija jau apmoko Ukrainos karius Lenkijoje, kaip naudotis tankais. Nors dar negalima teigti, kiek tiksliai laiko tam prireiks, tai bus „ne dienų ir ne mėnesių“, o „savaičių klausimas“, sakė jis.

Vasario viduryje vyksiančiame susitikime su NATO sąjungininkais bus aptartos pačių tankų praktiniai pristatymo aspektai, Ukrainos vadovybei Kijeve pranešė M. Blaszczakas.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Resnikovas ir prezidentas Volodymyras Zelenskis asmeniškai padėkojo jam už svarbų Lenkijos vaidmenį užtikrinant „Leopard“ tankų pristatymą Ukrainai.

Lenkija yra viena iš ištikimiausių Ukrainos sąjungininkių, Kijevui visomis išgalėmis stengiantis atremti Maskvos invaziją ir susigrąžinti užimtas teritorijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją