Apie tai praneša portalas „RBK Ukraina“, remdamasis Rusijos prezidento pareiškimu, kurį paskelbė Rusijos žiniasklaida.

„Neįtikėtina, neįtikėtina, bet faktas. Mums vėl grasina vokiškais tankais „Leopard“, ant kurių pavaizduoti kryžiai“, – sakė V. Putinas kalbėdamas renginyje, skirtame sovietinės armijos pergalei prieš nacių pajėgas Stalingrade paminėti.

Kremliaus vadovas vėl pamatė „grėsmių“ savo šaliai ir sakė, kad Rusija vėl ir vėl turi duoti atkirtį „kolektyvinių Vakarų agresijai“.

„Ir vėl ruošiasi kariauti su Rusija Ukrainos žemėje Hitlerio pasekėjų rankomis, „banderovcų“ rankomis. Mes savo tankų prie jų sienų nesiunčiame, bet turime, kuo atsakyti, ir viskas nesibaigs šarvuotosios technikos panaudojimu. Visi turi tai suprasti“, – isteriškai kalbėjo V. Putinas.

Jis pridūrė, kad Rusija „turi daug draugų visame pasaulyje“, bet neįvardijo nė vienos šalies. Anot Kremliaus vadovo, Vokietija „tempiama į naują karą“ su Rusija.

„Tie, kurie tikisi pergalės prieš Rusiją mūšio lauke, regis, nesupranta, kad šiuolaikinis karas su Rusija jiems bus visiškai kitoks. Mes savo tankų prie jų sienų nesiunčiame, bet turime, kuo atsakyti, ir viskas nesibaigs šarvuotosios technikos panaudojimu. Visi turi tai suprasti. Tie, kurie mums grasina, panašu, nesuvokia paprastos tiesos: visa mūsų tauta, visi mes augome ir su motinos pienu įsisavinome mūsų tautos tradicijas, tautos, kuri yra nugalėtojų karta, kuri savo triūsu, prakaitu ir krauju sukūrė mūsų šalį ir paliko mums“, – pridūrė V. Putinas.

Vasario 2 dieną Rusijoje minimos Stalingrado mūšio pabaigos 80-osios metinės. Vienas didžiausių istorijoje mūšių truko daugiau nei šešis mėnesius 1942 ir 1943 metais, kol rusai nugalėjo vokiečių karius, apsuptus sugriautame mieste per patį viduržiemį. Šiame mūšyje žuvo nuo vieno iki dviejų milijonų žmonių. Tai buvo pirmasis nacistinės Vokietijos kariuomenės pralaimėjimas, Rusijoje šlovinamas kaip įvykis, išgelbėjęs Europą nuo Adolfo Hitlerio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)