Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams tik ketvirtame kėlinyje pavyko nusikratyti atkakliai ant kulnų mynusių varžovų ir atitolti dviženkliu skirtumu. Bet „Bayern“ vis dar atsisakė sudėti ginklus ir sužaidus 39 min. rezultatas jau buvo lygus (70:70).

Ispanijos ekipai pabaigoje pravertė ir fortūnos šypsnis, kuomet Nikola Mirotičius pataikė tritaškį nuo lentos, ir lemiamu metu nubudusio Cory Higginso individualus meistriškumas. Būtent jis pataikė pergalę atnešusį sudėtingą dvitaškį per buvusio žalgiriečio Augustine‘o Rubito rankas.

„Bayern“ dar turėjo užtektinai laiko savajam atsakui, vis dėlto Ognjeno Jaramazo šūvis iš toli tikslo nepasiekė.

Šeimininkų įžaidėjas iš Lietuvos Rokas Jokubaitis per 19 min. pelnė 7 taškus (1/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 6 atšokusius kamuolius.

Pastarasis skaičius – pakartotas gynėjo asmeninis rekordas Eurolygoje, pirmąsyk fiksuotas dar 2020 metais, kai jis vilkėjo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

Iš viso R. Jokubaitis užsitarnavo 16 naudingumo balų – pagal šį rodiklį nugalėtojų gretose jam prilygo tik Janas Vesely.

„Sunki savaitė, abejas rungtynes laimėjome ne taip, kaip privalėtume. Šiandien vėl išbarstėme 12 taškų persvarą, ties tuo tikrai reikėtų pasitempti“, – po mačo tiesioginiame televizijos eteryje komentavo 22-ejų mažeikiškis.

Vokietijos ekipa į Katalonijos sostinę atvyko be savo vyriausiojo trenerio iš Italijos Andrea Trinchieri, praleidusio rungtynes dėl netekties šeimoje. Jį pavadavo tautietis asistentas Adriano Vertemati.

„Bayern“ taip pat trūko traumuotų Vladimiro Lučičiaus, Andreaso Obsto, Othello Hunterio ir Žano Marko Šiško.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 12, Sertačas Šanli ir Janas Vesely (9 atk. kam.) – po 10, Cory Higginsas 9;

„Bayern“: Nickas Weileris-Babbas 15 (3/4 trit.), Ognjenas Jaramazas 12, Augustine‘as Rubitas 10, Corey Waldenas ir Niklasas Wimbergas – po 9.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją