Danties implantavimas į akį sugrąžino regėjimą

Moteris papasakojo, kad kai jai buvo 32-eji, gydytojai diagnozavo Stevenso-Johnsono sindromą, retai pasitaikantį susirgimą, galintį paveikti kuo įvairiausias organizmo sritis, įskaitant ir akis. Sindromą paprastai sukelia nenumatyta šalutinė reakcija į kokius nors vaistus arba infekcijas.

Praėjus metams moteris apako ir tiktai 2017-aisiais kitame mieste gyvenanti draugė atsiuntė jai straipsnį apie danties įsodinimo į akį operaciją, kurią atliko Gregas Moloney, Sidnėjaus akių ligoninėje dirbantis oftalmologas ir akių chirurgas.

„Iš karto parodžiau straipsnį savo akių gydytojai, o ji, nieko nelaukdama, paskambino į ligoninę. Štai taip viskas ir prasidėjo. Operaciją buvo įmanoma atlikti tik Sidnėjaus akių ligoninėje, o aš tapau trečiu taip operuotu žmogumi Australijoje“, – nurodė H. Pozzoban.

„Gydytojas G. Moloney perspėjo, kad operacija rizikinga, tačiau aš giliai įkvėpiau ir paklausiau, kiek teks mokėti. Gydytojas paminėjo, kad tai labai brangi procedūra. Na, štai, pamaniau, – viskas baigta. Tačiau jis tuojau pat pridūrė, kad man nebus pateikta sąskaita – kad viską apmokės Sidnėjaus akių ligoninės fondas ir visuomenės sveikatos tarnyba“, – pasakojo moteris.

H. Pozzoban teko ištverti 13 operacijų – valandų valandas trukusias procedūras, tačiau ji tikina, kad kiekviena minutė buvo verta rezultato.

„Praėjus parai, ėmiau matyti spalvotas dėmes. Dėmių tolydžio daugėjo. Vos po penkių savaičių buvau atgavusi regėjimą“, – pasakoja moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją