Šie artilerijos pabūklai, kurie papildys 18 jau pristatytų, bus finansuojami iš 200 mln. eurų fondo, kurį Prancūzija įsteigė Kyjivui skirtai ginkluotei finansuoti, sakė S. Lecornu bendroje spaudos konferencijoje Paryžiuje kartu su Ukrainos gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu.

Kartu su kitomis Vakarų tiekiamomis mobiliosiomis patrankomis, pavyzdžiui, vokiškomis „Panzerhaubitze 2000“, „Caesar“ pernai buvo įvertintas už tai, kad padėjo ukrainiečiams smogti į taikinius giliai už Rusijos pozicijų ir taip pakenkti Maskvos puolimui.

Ant sunkvežimių montuojamos 155 mm patrankos gali būti išdėstytos, paleisti labai tikslią ugnį iki 40 km atstumu ir pakeisti pozicijas, priešui nespėjus jų aptikti ir smogti atgal.

S. Lecornu sakė, kad naujoji haubicų partija bus pristatyta artimiausiomis savaitėmis.

Danija taip pat pažadėjo Ukrainos karo veiksmams skirti visą savo 19 prancūziškų haubicų parką.

Gruodžio pradžioje Prancūzija buvo septinta didžiausia Ukrainos rėmėja nuo karo pradžios, rodo Vokietijoje įsikūrusio Pasaulio ekonomikos instituto analitinio centro surinkti duomenys apie karinę ir finansinę pagalbą, tačiau juose dar neatsižvelgta į praėjusį mėnesį paskelbtus svarbius pranešimus apie karinės įrangos tiekimą.

Vis dėlto paramos teikėjai Europos toli gražu dar nesiekia JAV karinės pagalbos įsipareigojimų masto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją