„Gyvenu tokį gyvenimo būdą, kad dažnai būnu balta varna tarp pilkos masės. Negėriau alkoholio labai seniai, visiems atrodo, jei negeri, tai tu alkoholikas. Jei nevalgai mėsos – tai numirsi, nes kaip galima nevalgyt mėsos. Tos pačios maudynės – tu maudaisi? Taigi būsi nevaisingas, tau prasidės plaučių uždegimas, prostata!” – pasakos Simonas.

Kalbėdamas apie savo mažamečių dvynių maudynes eketėje, Simonas atskleis – prie ledinio vandens vaikai buvo pratinami palaipsniui, rašoma pranešime spaudai.

„Jiems buvo maždaug metai, kai mes tiesiog eidavom į upę ar į ežerą maudytis vasarą, po to atėjo ruduo, mes toliau maudėmės, atėjo žiema, irgi maudėmės. Turime ir daugiau sveikuolių bendruomenės propaguojamų dalykų – leidžiam vaikams valgyti varveklius, sniegą. Atrodo, kiek jis gali tą sniegą valgyti, tuoj visą kiemą suvalgys. Leidžiam jiems basiems lakstyti po lauką, nebijom, kad jie baloj išsimaudys, sušlaps drabužiai”.

Simonas papasakos ir apie savo naujus namus, kuriuos nusipirko iš Vido Bareikio bei daiktus, kurių gyvenime esame prikaupę per daug.

„Atsikraustėm vos su keliais daiktais, sakom, permiegosim naktį. Taip miegojom dar vieną naktį, dar vieną. Atsiveždavom vėl kelis daiktus ir dar likdavom. Po to žiūrim, kad mums tų daiktų visai nereikia, o butas, kuriame gyvenome prieš tai – pilnas, visos spintelės, visi stalčiai, visur apkrauta. Bet jei neprireikė jų tris mėnesius, tai nereikia ir dabar. Kartais mums reikia tokio išsikraustymo arba kažkokio judesio, kad galėtumėm pamatyti, ko turėtume atsisakyti”.

Kaip atrodo Simono rankomis pastatyta pirtis ant Neries kranto? Ir kodėl jis rekomenduoja stebėti sveikuolių sąjungos gyvenimą? Jau šį antradienio vakarą, laidoje „Bus visko“, 20 val., per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją