Gediminas Bulenokas, draudimo bendrovės BTA Asmens draudimo rizikų skyriaus produktų vadovas sako, kad šiandien papildomas sveikatos draudimas padengia kone visas gydymo, profilaktinių, sveikatos stiprinimo ir dienos chirurgijos centro suteiktų paslaugų išlaidas.

O nenorintys ar negalintys kelti kojos iš namų, pasikonsultuoti su gydytoju gali nuotoliu – pasinaudoję mobiliąja BTA aplikacija „eMed“.

Kompensuoja kone visas išlaidas

Privalomasis sveikatos draudimas nekompensuoja dalies sveikatos priežiūros paslaugų ir išlaidų už vaistus. Tuo tarpu papildomas sveikatos draudimas – tai išlaidų sveikatai draudimas. Juo apsidraudusieji gali rinktis iš plataus teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų spektro ir sutaupyti laiko – gydytojų konsultacijas ir pagalbą gauti greičiau.

Draudžiamojo įvykio atveju, pasak G. Bulenoko, BTA apmoka iki 100 proc. apdraustojo patirtų išlaidų dėl jam suteiktų sveikatos stiprinimo ir priežiūros paslaugų, įsigytų medicinos prekių. Kompensuojamos tiek valstybinėse, tiek privačiose gydymo įstaigose suteiktų paslaugų išlaidos.

Dažniausiai BTA kompensuojamos ambulatorinio gydymo paslaugų išlaidos. Vis dažniau tarp klientų populiarėja ir Profilaktinių sveikatos patikrinimų programa. Ją turi net apie 85 proc. BTA apdraustųjų, o tyrimams vidutiniškai skiriama apie 100 Eur.

„Privačiose gydymo įstaigose vienas apsilankymas su tyrimais ir konsultacijomis gali siekti iki 300 eurų. Dabar populiarėjančiuose dienos chirurgijos centruose už suteiktas paslaugas gali tekti atseikėti ir apie 1200 eurų. O norintys čia saugiai, patogiai ir greitai chirurginiu būdu pašalinti sudėtingesnes ar daugiau problemų vienu metu, išlaidos gali siekti ir 3000-5000 eurų“, – stiprios sveikatos kainą skaičiuoja BTA Asmens draudimo rizikų skyriaus produktų vadovas.

Greitesnei konsultacijai – „eMed“ paslauga

Papildomą BTA sveikatos draudimą neseniai papildė „eMed“ paslauga – nuotolinė medikų konsultacija. Nors išmaniąja programėle apdraustieji jau seniai galėjo atsiskaityti už suteiktas paslaugas, atnaujinta aplikacijos funkcija vos per keletą valandų leidžia gauti profesionalaus mediko konsultaciją internetu arba telefonu.

Naudojantis „eMed“, pirmiausiai taupomas klientų laikas: nereikia laukti eilėse ir transporto spūstyse. O užuot ieškojus ne visuomet veiksmingo savigydos būdo internete, apdraustieji gali gauti profesionalią konsultaciją būdami namuose. Šia paslauga gali naudotis visi papildomo BTA sveikatos draudimo klientai, savo paslaugų krepšelyje turintys ambulatorinio gydymo paslaugų programą.

Tai, pasak G. Bulenoko, paranku ir gydytojams – „eMed“ taupo ir jų laiką, padeda išvengti pacientų vėlavimų ir tiesioginio kontakto su sergančiuoju.

„Per pirmąjį „eMed“ veiklos mėnesį, nuotolinėmis gydytojų konsultacijomis pasinaudojo apie 300 mūsų klientų. Paslauga populiariausia tarp jaunesnių asmenų, jų amžius vidutiniškai siekia 31 metus“, – skaičiuoja G. Bulenokas.

Realią vertę įžvelgia vis daugiau įmonių

Šiuo metu papildomą sveikatos draudimą savo darbuotojams dažniausiai perka įmonės – BTA jos sudaro net 96 proc. visų, įsigijusiųjų šį draudimo produktą. G. Bulenokas neabejoja, kad tai – puiki motyvacinė priemonė, darbuotojui suteikianti realią materialinę vertę. Laimi ir darbdavys – operatyviai gavę reikiamą gydymą, žmonės greičiau sugrįžta į darbą.

Nors tarp pavienių fizinių asmenų dar ne toks populiarus, papildomas sveikatos draudimas, pasak BTA eksperto, yra vienas sparčiausiai augančių draudimo produktų. Kol visa draudimo rinka augo 23,9 proc., pasirašytų papildomo sveikatos draudimo įmokų augimas 2022 metais siekia net 39,5 proc.