Švaraus transporto zona – tai tam tikra teritorija, kurioje galės važinėti tik išmetamųjų teršalų standartus atitinkantys automobiliai. Šie standartai bus susieti su automobilio pagaminimo data, rašo „The Warsaw“.

Varšuvoje ši zona apimtų beveik visą centrinį rajoną Sredmestjė, dalį rajonų Volia ir Ochota, o kitame Vyslos krante – rajoną Saska Kempa ir didelę dali Prahos rajono“, – sakė Varšuvos meras Rafałas Trzaskowskis.

Pasak jo, šios teritorijos pasirinktos dėl to, kad jose užfiksuota didžiausia oro tarša.
Tačiau bus išimčių. Bus leidžiama įvažiuoti skubiosios pagalbos transporto priemonėms, specialiosioms transporto priemonėms (pvz., šiukšliavežiams), miesto autobusams ir neįgaliųjų automobiliams. Svarstoma galimybė leisti į ligoninę skubiai vykti automobiliais.

Teritoriją stebės miesto gvardija ir policija. Už neteisėtą įvažiavimą (t. y. be privalomo lipduko automobiliui, kurį vairuotojai gaus rajono biuruose) skiriama 500 PLN (apie 106 EUR) bauda.

Šios taisyklės bus vienodos visiems – ir sostinės gyventojams, ir svečiams.

Varšuva
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)