N. Džokovičius laimėjo pirmąjį šių metų Didžiojo kirčio turnyrą Melburne ir dešimtą kartą užsidėjo „Australian Open“ čempiono karūną.

Fenomenaliajam serbui tai buvo jau 22-oji pergalė karjeroje Didžiojo kirčio turnyruose. Pagal šią statistiką jis pasivijo rekordininką R. Nadalį, kurio sąskaitoje taip pat yra 22 tokie titulai.

Pirmąjį setą N. Džokovičius laimėjo užtikrintai 6:3, antrajame graikas S. Tsitsipas užkūrė tikrą pirtį savo tituluotam varžovui (6:6), tačiau žaidžiant „tiebreak'ą“ laimėti pavyko N. Džokovičiui 7:4.

Atkakli kova trečiame sete taip pat baigėsi „tiebreak'u“, kurį ir šįkart 7:5 laimėjo serbas.

Serbas po pergalės užlipo į žiūrovų tribūnas, kur paskendo artimųjų glėbyje ir išsiveržusiomis emocijomis.

Grįžęs ant savo suolelio užsidengęs rankšluosčiu N. Džokovičius nenustojo verkęs.

„Neįtikėtina tavo kelionė tenise, labai žaviuosi tavimi“, – atsiėmęs apdovanojimą kalbėjo S. Tsitsipas. – Jis yra vienas geriausių mūsų sporte, jei ne geriausias. Nelengva kalbėti, dirbsiu dar labiau, kad sugrįžčiau į finalą vėl.“

„Graikija ir Serbija neturi daug žaidėjų profesionaliame tenise, esame per mažos šalys, todėl žinutė jauniems tenisininkams, kurie stebi pasaulyje – svajokite plačiai, nestabdykite savęs. Nesvarbu, iš kur jūs kilę. Kuo daugiau turite sunkumų, tuo esate labiau užsigrūdinę. Stefanos ir aš esame tam įrodymas. Jūs galite taip pat tai padaryti, – kalbėjo trofėjų atsiėmęs N. Džokovičius. – Dėkoju savo šeimai. Šis trofėjus yra tiek mano, tiek jūsų. Ačiū iš pačių širdies gelmių.“

Ir tęsė: „Tai vienas iš daugiausiai iššūkių pareikalavęs turnyras mano karjeroje. Noriu padėkoti visiems žmonėms, kurie mano viešnagę padarė jaukia Melburne. Turint galvoje visas aplinkybes, tai yra viena didžiausių pergalių mano gyvenime.“

N. Džokovičius praėjusiais metais buvo deportuotas iš Australijos dėl atsisakyto COVID-19 skiepo, taip pat kurį laiką negalėjo grumtis dėl kojos traumos. O Melburne prieš finalą jam dar teko aiškintis dėl tėvo, kuris pozavo su Putiną palaikiusiais serbų teniso fanais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)