Ja pirmą kartą istorijoje tapo po neutralia vėliava kovojusi Baltarusijos tenisininkė Arina Sabalenka (WTA 5).

Baltarusė įtemptame ir permainingame finale, užsitęsusiame 2 valandas 28 minutes, 4:6, 6:3, 6:4 įveikė Rusijoje gimusią, bet Kazachstanui atstovaujančią Jeleną Rybakiną (WTA 25).

Arina atliko net 17 neatremiamų padavimų. Tiesa, ji padarė ir 7 dvigubas klaidas, o mačą laimėjo tik ketvirtu bandymu, kai jai iki pergalės trūko vienintelio taško.

24-erių metų sportininkė iš Minsko „Didžiojo kirčio“ vienetų varžybų trofėjų iškovojo pirmą kartą gyvenime. Prieš tai ji du kartus yra triumfavusi dvejetų varžybose – 2019-aisiais „US Open“ ir 2021-aisiais „Australian Open“.

A. Sabalenka tapo vos antrąja tiek apskritai „Didžiojo kirčio“ turnyrų, tiek ir „Australian Open“ čempione iš Baltarusijos: prieš dešimtmetį čia net du kartus – 2012 ir 2013 metais – neprilygstama buvo Viktorija Azarenka. Beje, Viką iš kovos Melburne šiemet eliminavo ne kas kita, o ta pati J. Rybakina.

23-ejų metų Jelena vienintelį savo „Didžiojo kirčio“ titulą laimėjo pernai Vimbldone. Ji gimė Maskvoje ir iki 19-os atstovavo Rusijai, o vėliau persikėlė į Kazachstaną.

Pusfinalyje A. Sabalenka 7:6 (7:1), 6:2 sustabdė didžiausią turnyro netikėtumą Magdą Linette (WTA-45) iš Lenkijos, o J. Rybakina 7:6 (7:4), 6:3 palaužė kitą Baltarusijos pažibą V. Azarenką (WTA-24).

Primename, kad AO vyrų varžybų finale sekmadienį raketes tarpusavyje surems graikas Stefanos Tsitsipas (ATP 4) ir serbas Novakas Džokovičius (ATP 5).

Bendrą turnyro Melburne prizų fondą sudaro 76,5 milijono Australijos dolerių (apie 49 mln. eurų), o nugalėtojams numatyta po beveik 3 mln. Australijos dolerių (1,945 mln. eurų).

Pernai čempionų taures į viršų Melburne kėlė ispanas Rafaelis Nadalis ir australė Ashleigh Barty.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją