Vaizdas nuliūdino

Apkapoto beržo nuotraukas atsiuntęs skaitytojas piktinosi pamatytu reginiu.

„Čia nusikaltimas prieš gamtą, šitaip medį apkapoti ir palikti. Kas taip gali elgtis, tai aplinkosauginis nusikaltimas“, – kalbėjo jis.

Iš atsiųstų nuotraukų matyti, kad Naglių gatvėje šalia namo auga du beržai. Vieno jų šakos apkapotos iki pat kamieno.

Davė leidimą

Pasikreipus į Neringos savivaldybę gavome atsakymą, kad beržas buvo nudžiūvęs, išduotas leidimas jį kirsti. Savivaldybė komentavo, kad sklypo savininkai pasirinko ne iškarto kirsti medį, o iš pradžių nugenėti krentančias jo šakas.

Beržas Nidoje Skaitytojo nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos valdyba patvirtino, kad 2022 liepos 15 dieną sklypo nuomininkui (UAB „Gintaro galerija“) buvo išduotas leidimas saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, kitokio pašalinimo iš augimo vietos, intensyvaus genėjimo darbams Nr. E1-13, kaip numatyta Želdynų įstatymo 13 straipsnio 1 dalyje: „saugotinus želdinius kirsti, kitaip pašalinti iš augimo vietos ar intensyviai genėti galima tik turint savivaldybės vykdomosios institucijos išduotą leidimą kirsti, kitaip pašalinti iš augimo vietos ar intensyviai genėti saugotinus želdinius.“

AAD atkreipė dėmesį, kad sklypo nuomininkas nors ir turi leidimą saugotino želdinio (beržo) šalinimui, tačiau kol kas jį tik intensyviai apgenėjo. Leidimas šalinti saugotiną beržą yra neterminuotas.

Aplinkosauginių pažeidimų departamentas nenustatė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)