Analitikai konstatuoja, kad Kremlius pradėjo rinkti duomenis apie visus valiutą keičiančius Rusijos gyventojus.
„Visoje Rusijoje – tai ypač pastebima Maskvoje – pradėjo smarkiai mažėti valiutos keitimo punktų“, – rašo RESC partneriai parengtoje apžvalgoje.
Jų šaltiniai teigia, kad Centrinio banko, vyriausybės ir jėgos struktūrų atstovai bankams primygtinai rekomendavo apriboti šias paslaugas, paliekant jas tik centrinėse būstinėse ir keliuose filialuose.
Analitikų teigimu, tam yra ne viena priežastis. Viena jų – mobilizacija. Analitikai teigia, kad kol kas naujovė lėmė tai, kad internete padaugėjo skelbimų, siūlančių keisti pinigus, kartu išaugo ne tik sukčiavimo, bet ir plėšimo atvejų.
„Kas ilgėjosi Sovietų Sąjungos? 25 straipsnis, pagal kurį valiutos keitimo operacijos buvo prilyginamos valstybiniam nusikaltimui, arčiau nei galvojate. Sienos pradeda užsidaryti. Kol kas ne tiesiogiai, o per valiutą – kur išvyksi nepasikeitęs pinigų?“, – rašo jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)