Srdjanas Djokovičius buvo užfiksuotas su vyru, laikančiu Rusijos vėliavą su Putino atvaizdu bei vilkinčiu marškinėlius su agresorių Ukrainoje simboliu „Z“.


Vaizdo įraše girdėti, kaip S. Džokovičius siunčia sveikinimus ir palaikimą Maskvai, o pozavimą baigia žodžiais „Tegyvuoja Rusija“.

Rusijos ir Baltarusijos vėliavos bei simboliai buvo uždrausti Melburne vykstančiose teniso varžybose po to, kai agresorių vėliavos pasirodė pirmos „Australian Open“ dienos dvikovoje tarp ukrainietės Katerlinos Baindl ir rusės Kamillos Rachimovos.

Po ketvirtfinalio dvikovos tarp N. Džokovičiaus ir ruso Andrejaus Rubliovo ketvirtadienį vakare Melburne taip pat pasirodė grupė fanų, apsigaubusių Rusijos vėliava su Putino atvaizdu. Kai kurie su Serbijos vėliava taip pat skandavo Rusijos vardą.

Organizatoriai dėl šio incidento išleido oficialų komentarą: „Maža grupelė žmonių demonstravo draudžiamas vėliavas ir simbolius bei grasino apsaugos darbuotojams. Jie buvo išvesdinti iš arenos. Žaidėjams ir jų komandoms dar kartą buvo primintos turnyro taisyklės dėl vėliavų ir simbolių, kad būtų išvengta tokių situacijų.“

2022 metais Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams dėl invazijos į Ukrainą buvo uždrausta dalyvauti Vimbldono turnyre. Vis dėlto kituose teniso turnyruose dalyvauti jiems nėra jokių kliūčių.

Ketvirtadienį „Australian Open“ turnyre vyks dvejos pusfinalio kovos, kuriose bus po vieną Baltarusijos atstovę – Victoria Azarenka ir Aryna Sabalenka. Įmanoma, kad abi susitiks tarpusavyje finale.

Penktadienį vyrų pusfinalyje rusas Karenas Chačanovas žais su graiku Stefanosu Tsitsipu, o dėl kito bilieto į finalą kovos serbas N. Džokovičius ir Tommy Paulas iš JAV.

Tiek baltarusės, tiek rusas „Australian Open“ turnyre dalyvauja po neutralia vėliava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)