„Tiek šiandien, tiek žvelgiant į ateitį, energetikos rinkai reikės daugybės specialistų, kurie projektuoja, diegia, programuoja, vysto ir įgyvendina žaliosios gamybos projektus. Tokiems specialistams tiksliųjų ir gamtos mokslų išmanymas yra labai svarbus. O tam, kad jau mokykloje būsimieji energetikai turėtų galimybę kokybiškai mokytis, pavyzdžiui, matematikos, fizikos – ypač svarbu atkreipti dėmesį į šių dalykų mokytojų poreikį. Jis jau dabar labai didelis“, – sako Giedrė Žlibinienė, programos #EnergySmartSTART vadovė.

Pasak G. Žlibinienės, planuojami bendri #EnergySmartSTART ir „Renkuosi mokyti!“ veiksmai, kurių tikslas jau šiemet pritraukti kuo daugiau motyvuotų kandidatų į „Renkuosi mokyti!” programą, kurie taptų matematikos ir fizikos mokytojais.

„Kartu su energetikais ir jų inicijuota #EnergySmartSTART programa galėtume pasiekti dar daugiau. Visi suprantame mokytojo svarbą ugdant naują piliečių kartą, kuri kurs tvarią ateitį. Norime drauge vystyti ilgalaikę partnerystę, siekdami pakviesti žmones tapti fizikos, matematikos ar kitų dalykų mokytojais bei bent dvejus metus dirbti mokyklose, tokiu būdu prisidėti, kad kiekvienas vaikas, nepriklausomai nuo savo socialinės, kultūrinės ir ekonominės padėties, galėtų atskleisti savo potencialą“, – pabrėžia Emilė Paskočimaitė, programos „Renkuosi mokyti!“ plėtros vadovė.

Daugiau informacijos apie galimybę dalyvauti programos „Renkuosi mokyti!” atrankoje: Kandidato anketa

Įvairias energetikų iniciatyvas vienijanti ilgalaikė programa #EnergySmartSTART inicijuota užbėgti už akių galimiems energetikos sektoriaus iššūkiams, tokiems kaip energetikos darbuotojų pakeičiamumas dėl pensinio amžiaus, kvalifikuotų energetikos sektoriaus darbuotojų trūkumas, ambicinga atsinaujinančios energetikos strategija.