Šį savaitgalį parodų ir kongresų centre „LITEXPO“ vyksiančioje turizmo ir kelionių parodoje dalyviai galės klausytis projekto „Tvari Lietuva“ organizuojamų diskusijų tvaraus turizmo temomis. Sausio 27 d., penktadienį scenoje išgirsite diskusiją „Kaip keisis turizmo ir transporto sektorius klimato krizės kontekste?“

Antrąją parodos dieną dalyviai kviečiami į diskusiją, aktualią kiekvienam, planuojančiam keliones po Lietuvą ar kaimynines šalis. Nuo prastos dviračių takų infrastruktūros, brangių autobusų ir traukinių bilietų iki sudėtingo susisiekimo su kaimyninėmis bei kitomis Europos Sąjungos valstybėmis. Diskusija „Noriu, bet neapsimoka. Tvarios kelionės po Lietuvą ir Europą“ bandys atskleisti ar aplinkai draugiškos kelionės po Lietuvą yra prieinamos ir patogios kiekvienam gyventojui?

Projekto „Tvari Lietuva“ organizuojamose diskusijose dalyvaus Aplinkos ministras Simonas Gentvilas, Tauragės meras Dovydas Kaminskas, „LTG Link“ verslo vystymo ir rinkodaros vadovė Dovilė Aleksandravičienė, „Wowstays.lt“ įkūrėja Viktorija Lipštienė, Lietuvos oro uostų Aplinkosaugos projektų vadovė Kristina Greičiūtė bei „Superkeliones.lt“ vadovas Udrius Armalis.


Diskusijų moderatorė, iniciatyvos „Tvari Lietuva“ vadovė Rugilė Matusevičiūtė kviečia tiek parodos dalyvius, tiek lankytojus nepraleisti progos susipažinti su ateinančiais pokyčiais turizme: „Kartu su Europos žaliuoju kursu ateis pokyčiai ir šiam sektoriui – turės keistis tiek kuras, tiek transporto priemonės, tiek mūsų kelionių įpročiai. Nemanau, kad žmonės atsisakys skraidyti lėktuvais ar nustos keliauti, tai ir nėra būtina, jeigu sugebėsime efektyviai sumažinti transporto sektoriaus sukeliamą taršą ir ieškosime tvarių ir inovatyvių sprendimų šioms problemoms spręsti. Tvari Lietuva, bendradarbiaudami su parodų centrų „LITEXPO“, siekia atnešti tvarumo temas į kuo daugiau konferencijų, o kelionių mugė „Adventur“ yra puiki to pradžia. Tikimės, kad šios diskusijos renginio metu atneš daugiau aiškumo turizmo sektoriaus atstovams apie laukiamus pokyčius ir supažindins parodos lankytojus su tvarių kelionių alternatyvomis.“

Nespėjusiems sudalyvauti gyvai, diskusijų įrašai bus prieinami „Tvari Lietuva“ ir Delfi portaluose.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.litexpo.lt/renginiai/adventur-2023/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)