Šios priemonės imtasi po virtinės skandalų, susijusių su parlamentarų atostogomis užsienyje. Rusijos politikų, besimėgaujančių prašmatniu gyvenimu užsienyje, nuotraukos laikomos nederamomis, kai šalies kariuomenė vykdo karo veiksmus Ukrainoje.

Naująją taisyklę pristatė Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas. Tai nereiškia, kad deputatai turės prašyti leidimo išvykti, sakė procedūrų komiteto vadovo pavaduotojas Michailas Romanovas, bet sustiprins discipliną. Oficialioms parlamentarų kelionėms tai neturės įtakos.

Pastarosiomis savaitėmis vienas deputatas siuntė linkėjimus iš Meksikos paplūdimio. „Daug pinigų ir geros nuotaikos“, - parašė jis. Kitas paskelbė nuotraukas iš prabangaus Dubajaus kurorto, nusifotografavęs su gynybos ministro Sergejaus Šoigu dukra Ksenija Šoigu.

Tokios nuotraukos ir žinutės nepalankiai vertinamos rusų, gaunančių pranešimus apie žuvusiuosius fronte ir paveiktų Vakarų sankcijų.

Kitas siūlomas įstatymo pakeitimas kai kuriems įstatymų leidėjams bus naudingas. Nuo šių metų deputatams nebereikės skelbti pajamų deklaracijų. Anksčiau politikai, palaikantys įkalintą opozicijos lyderį Aleksejų Navalną, pabrėždavo neatitikimus tarp paskelbto ir tikrojo deputatų turto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)