33-ejų saugas pernai buvo stabiliausia „Žalgirio“ komandos figūra – iš visų žaidėjų jis sužaidė daugiausiai minučių, Europos turnyruose buvo beveik nekeičiamas.

Išlaikyti komandos lyderius po sėkmingo sezono – sudėtinga užduotis net ir čempionams. Tačiau vienas ryškiausių A lygos žaidėjų pasirinko neieškoti laimės kitur ir pirmą sausio savaitę sutarė dėl naujo kontrakto.

„Futbolas mūsų darbas ir normalu, kad žaidėjas kartais nori luktelėti, kokie bus variantai. Tačiau nuo pirmos dienos galvojau apie pasilikimą. Praėję metai mums buvo puikūs kiekviename turnyre. Jaučiausi svarbus šioje komandoje. Buvo nuostabu jausti, kaip žmonės čia mane vertino. Man tai labai svarbu: žaisti, dirbti ten, kur esi laukiamas, kur jautiesi puikiai, gerai sutarti su treneriu, komandos draugais, personalu. Man čia buvo kaip namai – ir mano žmonai taip pat. Dėl to sugrįžau“, – kalbėjo N. Gorobsovas.

Gruodis argentiniečiui buvo smagus ne vien dėl galimybės atsipūsti gimtinėje ir pasimėgauti vasaros saule. Jis aistringai sekė savo tautiečių pasirodymą pasaulio čempionate.

„Po nuostabaus praėjusio sezono grįžau namo, į Argentiną. Stengiausi atsipalaiduoti su šeima, draugais. Gruodį vyko pasaulio čempionatas, po daugelio metų pertraukos Argentina jį laimėjo, ir dėl to atostogos buvo labai smagios“, – šypsojosi žaidėjas.

Praėjusių metų „Žalgirio“ pasiekimai jį įkvėpė šiemet siekti dar aukščiau: „Buvo nuostabu būti su komanda Konferencijų lygos grupių etape. Mano tikslas – pakartoti ir pasirodyti dar geriau nei pernai Europoje. Yra naujų žaidėjų, bus ir daugiau. Turime gerai pasiruošti kovai Europoje ir vėl patekti į grupių etapą. Norėčiau žaisti Europos arba Čempionų lygos grupėse.“

Nuo pat pasiruošimo sezonui pradžios „Žalgirio“ saugų grandį, kurioje žaidžia N. Gorobsovas, papildė Yukiyoshi Karashima ir Paulius Golubickas.

„Nauji žaidėjai turi kokybės, yra jauni. Mums jie labai padės. Gerai turėti naujų žaidėjų su nauja energija. Karashimą pažįstu iš jo žaidimo „Hegelmann“, daug kartų žaidėme prieš jį. Matysime, ar žaisime kartu, ar kitaip, bet jis mums padės. Tą patį galiu pasakyti apie P. Golubicką“, – kalbėjo saugas.

Tarpsezoniu kartu su N. Gorobsovu sutartis su „Žalgiriu“ pratęsė kiti du komandos vicekapitonai – Edvinas Gertmonas ir Ovidijus Verbickas, o taip pat kapitonas Saulius Mikoliūnas.

„Labai svarbu išlaikyti tokius žaidėjus kaip Edvinas, Ovidijus, Saulius, nes jie yra lyderiai. Tai svarbu ir dėl jaunų žaidėjų, kurie treniruojasi su mumis, ir dėl naujų žaidėjų, kurie prisijungs. Svarbu turėti tokius žaidėjus. Man, kaip vicekapitonui, yra garbė būti kartu su jais, – patikino N. Gorobsovas – Esu užsienietis ir nėra taip paprasta pritapti Lietuvoje. Žaisiu Vilniuje antrą sezoną ir stengsiuosi atiduoti, ką galiu geriausia. Kaip vicekapitonas turiu būti pavyzdys kitiems. Man patinka toks vaidmuo, pasistengsiu padėti visiems.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją