Kas vienija Čiurlionį, Darių ir Girėną bei Vytautą Didįjį? Jie visi turėjo supergalių. Yra duomenų, kad Lietuvą jau šimtus metų globoja superherojų gildija. Tai – organizacija, kurios nariai gyvena tarp mūsų, o neįtikėtini jų talentai pasirodo tada, kai kitos tarnybos jau negali padėti, rašoma pranešime spaudai.

Kaip gyvena šalies žmonės, taip gyvena ir jų didvyriai, todėl Lietuvą užklupusios krizės neaplenkia ir Viršgarsinės (Ineta Stasiulytė), Nemirtingojo (Naglis Bierancas), Emocijos (Gailė Butvilaitė) ir Įniršio (Marius Repšys). Biudžeto – trūksta. Vienybės – nėra. Motyvacijos irgi liko ne daug. Kolegos superherojai – emigravę. Visuomenės pasitikėjimas – sugriautas. Ar pavyks Lietuvos superherojų gildijai pakilti iš dugno? Ar naujajam organizacijos teisininkui (Rafailas Karpis) pavyks įveikti užgriuvusius sunkumus? Ar gyvenimas Lietuvoje vėl grįš į prieškrizinį lygį?

Apie tai kalbama spektaklių metu, o po jų kūrybingasis superherojų kolektyvas šaudo naujas idėjas, kurios užsimerkus pataiko į obuolį.

„Po premjeros Jonavoje, kai buvo švenčiamas spektaklio startas ir jau buvo šiek tiek paragauta šampano, kalba netikėtai pakrypo apie „Euroviziją“ ir mes Rafailui Karpiui pažadėjome, kad nuvešime jį į Liverpulį – jo svajonių miestą, nes jis „The Beatles“ fanas“, – pasakoja „Super Nereikalingų“ prodiuseris Titas Motuzas.

Idėja tapo apsėdimu. Neįtikėtinai talentingas spektaklio herojų kolektyvas nematė jokių problemų įrašyti kūrinį. Tai padarę, jie pateikė paraišką į „Euroviziją“. Tačiau nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo“ rengėjai entuziastingo užmojo nepalaimino, ir Rafailas į svajonių Liverpulį važiuos kaip turistas.

„Į atranką nepatekome, tačiau daina mums patinka, todėl nusprendėme savo „eurovizinę“ dainą vis tiek paleisti į viešumą“, – sako spektaklio superherojus N. Bierancas.

Dainai buvo nufilmuotas ir vaizdo klipas, kuriame – gyvi „Super Nereikalingų“ turo epizodai:

„Super Nereikalingų“ kūrinys juos įkvepia ir ture per Lietuvą, kurio artimiausi pasirodymai: vasario 1 d. – Plungėje, 2 d. – Telšiuose, 3 d. – Elektrėnuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją