Jis neturi politinių pažiūrų, netiki Dievo, nekenčia vaikų ir mano, kad dauguma aplinkinių – varguoliai. Jis turi antsvorio, labai daug pinigų, nesuskaičiuoja savo vilų užsienyje ir gamina itin prastos kokybės, bet labai pelningas dešras. Toks buvo populiarus TV laidos „Dviračio šou“ personažas – milijonierius, „Mėslitos“ direktorius Saulius Poška, anksčiau rašė Delfi.

Šį personažą sukūrė lietuvių režisierius. Jis teigė, kad 2009 metais sugalvojo filmą „Atviri prisipažinimai“, kuriame buvo trys skirtingos situacijos ir „Mėslitos“ direktoriaus pasisakymas buvo vienas iš jų.

„Filmuko idėja utopinė: kas būtų, jei žmonės į kamerą sakytų tik tiesą... Pirmasis filmukas buvo labai sėkmingas. Pamačiau, kad Kristijonas yra labai charizmatiškas aktorius. Tada atsirado antra dalis. Ji buvo dar sėkmingesnė už pirmąją“, – anksčiau Delfi pasakojo režisierius.

S. Poškos personažui buvo 27 metai, gimtadienį jis švęsdavo nuo spalio 6 iki spalio 15 dienos, brangiai ir triukšmingai.

„Jei švenčia namie, visus artimiausius kaimynus jis išsiunčia atostogų į šiltus kraštus. Kad nesiskųstų triukšmu ir policijos nekviestų“, – teigė režisierius.

Režisierius pasakojo, kad pirmuose filmukuose internete S. Poška buvo tiesiog „Mėslitos“ direktorius: „Vėliau, kai perėjo į televiziją, vardą jam sugalvojo „Dviračio“ vyrai, o aš pridėjau pavardę. Poška todėl, kad pavardėje yra „o“ raidė. O tokiam žmogui tiesiog būtina pavardė su „o“.“

Režisierius teigė, kad K. Bartoševičius – labai geras aktorius, nors niekada šio amato nesimokė.

„Pagal popierius Kristijonas – ekonomistas. Jį atradau, kai jo sudėjimo aktoriaus ieškojom visai kitam projektui“, – sakė režisierius.

Po metų šmaikščioje „Dviračio žinios“ laidoje buvo paskelbta, kad „Mėslitos“ direktorius per vasarą įsidarbino dažytoju, pasidarė plastinę operaciją, susirado draugę, išgelbėjo gyvybę žmogui, maža to, tornadas sugriovė jo gamyklą, kurioje netikėtai baigėsi natrio glutamatas (E621).

2012-aisiais buvo paskelbta, kad milijonierius UAB „Mėslita“ direktorius S. Poška buria visuomeninį judėjimą „Tiesos ir mėsos“, su kuriuo kandidatuos Seimo rinkimuose.

Delfi primena, kad pirmadienį ryte K. Bartoševičius pranešė atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių. Vėliau Generalinė prokuratūra paskelbė, jog, vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, prašoma naikinti K. Bartoševičiaus teisinę neliečiamybę.

Pasak prokuratūros, remiantis pernai lapkritį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, „būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį Kristijoną Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises“.

Tyrimas vyksta dėl veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje. Pagal šiuos straipsnius numatoma atsakomybė už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

LRT kalbintas K. Bartoševičius paneigė, jog mandato atsisako dėl pradėto tyrimo. Tai, pasak politiko, jam – naujiena, politikas tikino, kad kaltinimai yra nepagrįsti.

„Matote, aš ką tik šitą informaciją sužinojau, aš negaliu jums kažkaip pakomentuoti aiškiau. Nes aš sakau, kad nei teismas, nei kas kitas nesikreipė dėl apklausos, parodymų davimo ir pan.“, – dėstė K. Bartoševičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją