Ministrai taip pat aptars aktualius užsienio politikos klausimus: situaciją Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje, Irane, Venesueloje, Etiopijoje, Juodkalnijoje ir Afganistane. ES užsienio reikalų ministrai aptars situaciją Ukrainoje, šiai šaliai skiriamą ES paramą, įskaitant naujus Europos taikos priemonės paketus, pasirengimą ES Ukrainos viršūnių susitikimui, Rusijos atsakomybės užtikrinimo, maisto saugumo bei įsitraukimo su trečiosiomis šalimis klausimus. Susitikimo metu ministrai pasikeis nuomonėmis dėl Ukrainos dešimties žingsnių taikos plano.

Atsižvelgiant į prastą saugumo, ekonominę ir humanitarinę padėtį Sahelyje ir Vakarų Afrikos pakrančių valstybėse, ministrai aptars tolimesnes ES veiksmų regione kryptis.

Taryboje numatytų susitikimų metu vyks ES užsienio reikalų ministrų susitikimas su Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) generaliniu direktoriumi Rafael Mariano Grossi, kurio metu bus aptariama Rusijos agresija ir jos įtaka Ukrainos branduoliniam saugumui, taip pat klausimai susiję su Irano branduoline programa. Ministrai be kita ko aptars ES ir Palestinos santykius su Palestinos ministru pirmininku Mohammad Shtayyeh.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją