Kalbėdamas apie tai, kad negalima vaiko auginti tik taip, kad jis pasaulį visada matytų pro rožinius akinius, A. Grižas pabrėžė, kad visada reikia stengtis palaikyti balansą. „Rodykite vaikui, kad jis yra mylimas ir vertingas, tačiau kartu ir įdiekite, kad niekas nieko jam ant lėkštutės neatneš ir nepaduos. Tėvams tai yra sunkus uždavinys“, – komentavo jis. 


Interviu A. Grižas sutiko panagrinėti tėčio vaidmenį vaiko gyvenime ir didžiausius iš to kylančius šiuolaikinius uždavinius.


– Dabar vyrai ir moterys visur tampa lygūs, o kaip su tėčio ir mamos vaidmenimis? Ar jie kažkuo skiriasi ir ar turi skirtis? 


– Daugelis psichologų sutinka, kad labai sveika judėti įvairovės link. Tai reiškia, kad tiek mamos, tiek ir tėčiai gali prisiimti įvairius vaidmenis. Tačiau negalima tikėtis, kad abu – ir mama, ir tėtis – būtų vienodi. Natūralu, kad skiriasi ir mūsų biologija, ir gyvenimo patirtys, ir požiūris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją