Tvora pasienyje palei Evro (Maricos) upę tęsiasi 37,5 km bet jos bus nutiesta dar 35 km. Tokius planus šeštadienį lankydamasis statybų vietoje pristatė Graikijos civilinės saugos ministras Takis Theodorikakos.

Naujoji tvoros dalis kainuos apie 100 mln. eurų, o statybos bus finansuotos iš Graikijos biudžeto, sakė ministras, kurį lydėjo ES, Šveicarijos ir Jungtinės Karalystės ambasadoriai.

Jis pabrėžė, kad kasdien apie 400 migrantų bando neteisėtai patekti iš Turkijos į Graikiją, t. y. į Europos Sąjungos teritoriją.

Graikijos pasieniečiai prie Evro upės pernai sustabdė daugiau nei 260 000 neteisėtų migrantų ir suėmė apie 1 500 migrantų gabentojų.

Žmogaus teisių organizacijos kaltina Atėnus ir ES neteisėtai naudojant apgręžimo (angl. pushback) politiką prieš žmones, kurie tiesiog tikisi geresnio gyvenimo Europoje. Tačiau Graikija tokius kaltinimus atmeta ir teigia, kad Turkija naudoja migrantų „įstūmimo“ politiką, kuriems tenka rinktis tarp grąžinimo iš Turkijos į Siriją ar kitas šalis ir neteisėto patekimo į Graikiją.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją