Kokie įprastinės misionieriaus pozos trūkumai?

Misionieriaus poza – nesenstanti klasika. Daugumai porų patinka jos teikiamas emocinis ir fizinis artumas: galima vienas prie kito prisiglausti, bučiuotis, matyti partnerio veidą. Poza romantiška, tačiau sunku pajusti orgazmą.

Tyrimų duomenimis, tik kas ketvirta moteris patiria orgazmą, kai mylintis partneris būna viršuje. Čia įtakos neturi penio ilgis ir lytinio akto trukmė: 13 ar 23 cm, penkios minutės ar pusvalandis – malonumą patiria tik vyras, rašoma thevoicemag.ru.

Priežastis paprasta: misionieriaus pozoje penis nekontaktuoja su klitoriu. Jei vadinamosios klitorio kojelės neprisiglaudžia prie makšties sienelių ir nesukuria taško G (kurio visi ieško, tik neranda), misionieriaus poza be romantikos nieko daugiau neduos.

Išeitis – pakeisti pozą. Pavyzdžiui, mylintis šuniukų poza, vyras gali įsiskverbti į makštį ir tuo pat metu liesti klitorį. Mylintis raitelės poza, partneriui pakaks sugniaužti kumštį ir laikyti jį ant pilvo: jei moteris pasilenks, galės prisispausti klitoriu jam prie pirštų. Nepamirškime ir glamonių pirštais bei oralinio sekso.

Žinoma, kartais norisi visko iš karto. Ar realu pajusti orgazmą, mylintis misionieriaus poza? Džiugi žinia – ne tik realu, bet ir visai nesudėtinga.

Kas yra misionieriaus pozos koregavimo technika?

Misionieriaus arba seksualinės sueities pozos koregavimo techniką (angl. coital alignment technique; CAT) 1988 m. sugalvojo amerikietis psichoterapeutas, sekso tyrėjas Edwardas Eichelis. Tai – patobulinta misionieriaus poza: kiek pakoregavus vyro padėtį, stimuliuojamas ir klitoris.

Partneris turi atsigulti kiek aukščiau – taip, kad krūtinė būtų moteriai ties pečiais. Ritmingus įsiskverbimo judesius reikia pakeisti slystamaisiais judesiais, tada liesis moters klitoris ir vyro gaktikaulis, ir abu partneriai jaus stimuliavimą reikiamose vietose.

Kuo čia dėti kukurūzai

Ilgą anglišką pavadinimą „coital alignment technique“ Amerikoje sutrumpino – pavadino tiesiog kukurūzų malimu. Viena vertus, procesas primena grūdų malimą į miltus, kita vertus, kodėl kukurūzai ir ar dėl burbuolių – neaišku.

E. Eichelio misionieriaus pozos koregavimo technikos tyrimai

E. Eichelio technika sulaukė susidomėjimo: apie ją rašė laikraščiuose, jai pašventė straipsnius žurnaluose, minėjo knygose apie seksą. Dėl nesuvokiamų priežasčių dešimtą dešimtmetį šią techniką pamiršo, nedaug seksologų siūlė savo klientams ją pasitelkti.

Tiesa, šią techniką toliau tyrinėjo. Žurnale „Journal of Sex and Marital Therapy“ aprašė vieną tyrimą, kuriame dalyvavo 36 moterys. Jos aštuonias savaites dalyvavo seminare ir mokėsi seksualinių praktikų. 17-ai moterų rekomendavo ne tik mylėtis, bet ir reguliariai masturbuotis, 19 kitų dalyvių buvo išmokytos intymios sueities koregavimo technikos.

Visos moterys 21-ą dieną po seminaro rašė sekso dienoraštį. Tos, kurios masturbavosi, pranešė, kad patyrė 27 proc. daugiau orgazmų, o praktikavusios CAT patyrė net 56 proc. daugiau orgazmų.

Nėra būtinybės rinktis CAT arba masturbavimąsi – juk galima pasitelkti ir vieną, ir kitą. CAT padės ir priešlaikinės ejakuliacijos atveju, ją pasitelkus pailgės lytinio akto trukmė.

CAT paįvairins poros intymų gyvenimą, moteris patirs daugiau orgazmų ir paįvairinsite daugelio mėgstamą klasikinę pozą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją