Šokėjo Andriaus Kandelio gyvenimo centras – 11-metė dukra Ditė Kandelytė, tarptautinių varžybų nugalėtoja ir prizininkė. Ji pareiškė: „Tėti, aš būsiu geresnė už tave“.

„Tai jos pačios nuopelnas, aš tik padedu įgyvendinti. Nėra taip, kad priverčiau, ji šoko dar negimusi, pilvuke. Pasiekimai neblogi, rezultatai atėjo labai greitai, per metus. Tai nėra pigus malonumas, jeigu nori aukšto lygio, turi investuoti daug. Šokių pamokos kainuoja nuo 100 iki 160 eurų už 45 minutes. Suknelių kainos svyruoja nuo 1000 iki 2500. Iš to ateityje, jei esi pripažintas kaip pedagogas, investicijos gali atsipirkti trigubai ar net penkiagubai, bet tave turi pripažinti kaip pedagogą. Ne visi geri šokėjai tampa gerais pedagogais“, – sako Andrius Kadelis.

Ditė profesionaliai šoka Nuo 6 metų. „Kai būdavau ant parketo, matydavau kitas poras, gražias sukneles, galvodavau, o kodėl man nepabandyti“, – laidoje pasakojo Ditė.

Rimvydas Širvinskas Makalius verslą pradėjo jaunas, vos 18 ir juo mažai kas tikėjo. „Verslininku tapau baiginėdamas 12 klasę, kai žmonės ėmė kreiptis ir prašyti suplanuoti atostogas. Bet tuo metu jaunas verslininkas nebuvo gerbiamas. Bankai nepasitikėjo, manęs net neaptarnaudavo kaip verslo kliento be eilės. O pirmo ofiso nuomotoja paprašė užstato baltiems dažams, nes jai reikės persidažyti sienas, kai aš bankrutuosiu. Nei „jei bankrutuosiu“, o „kai bankrutuosiu“, – prisiminė Makalius.

Rizikuoti Rimvydui buvo verta, dabar verslas klesti. Turėti savo verslą Makalius įkvėpė ir savo mamą. „Ji man paskambino pasitarti, ar, kolegei emigruojant, jai perimti drabužių taisyklos verslą. Sakiau, net nedvejok, jeigu tiki, bandyk, nepasisieks, kažką kitą sugalvosim. Jau aštuoneri metai ji sėkmingai dirba“.

Didžiausia Agnės Buškevičiūtės-Tumalavičienės gyvenimo svajonė buvo dainuoti, bet tėtis, žinomas politikas ir sveikuokis Stanislovas Buškevičius, to nenorėjo nė girdėti ir dukrą vedė į... baseiną.

„Paėmė už rankos ir vedė. Aštuonerius metus. Maža to, dar norėjo, kad aš dvejus metus dar palankyčiau povandeninį plaukimą, o aš labai nenorėjau. Mama vis sakydavo tėvui, Stasy, argi nematai, kad mūsų vaikas menininkas, jam reikia dainavimus, dramos būrelius lankyti. O jis ne – sportas, sportas, sportas. Kai buvo dvylika, pradėjau slapta lankyti dainavimą, tai buvo tokia mano mamos ir mano paslaptėlė“.

17 metų visai Lietuvai dainuojantis Andrius Rimiškis dabar siekti svajonių padeda savo sesei Ramintai, kuriai, kai jis išgarsėjo, buvo vos devyneri. „Ji yra lyrikė, meniškos sielos asmenybė, vaikystėje jai pasiūliau jai patampyti akordeoną, paskui dainuodavom kartu, ir galiausiai ji pradėjo anksti kurti eiles, niūniuoti“, – apie sesers muzikinį kelią pasakojo „Kelyje į žvaigždes“ išgarsėjęs A. Rimiškis.

Andriaus Kandelio dukros Ditės noras šokti geriau už tėtį:

Apie šlovės kainą, pralaimėjimo ašaras ir be galo sunkų kasdienį darbą „KK2 penktadienyje“ kalbės žinomi šalies žmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją