„Būti ministre pirmininke man buvo didžiausia garbė, noriu padėkoti Naujosios Zelandijos gyventojams už privilegiją vadovauti šaliai pastaruosius penkerius su puse metų“, – su ašaromis akyse sakė J. Ardern. „Toks privilegijuotas vaidmuo reikalauja atsakomybės, įskaitant atsakomybę žinoti, kada esi tinkamas žmogus vadovauti, o kada – ne“, – kalbėjo 42 metų politikė.

Ji sakė, kad šis vaidmuo iš jos pareikalavo „daug“ ir kad šio darbo negali atlikti, jei „neturi pilno bako ir dar šiek tiek atsargų neplanuotiems ir netikėtiems iššūkiams, kurie neišvengiamai iškyla“.

J. Ardern sakė, kad jai teko spręsti tokias ilgalaikes problemas kaip būsto, vaikų skurdo ir klimato kaitos, o taip pat reaguoti į vidaus teroro išpuolį, ugnikalnio išsiveržimą, pandemiją ir po jos kilusią ekonomikos krizę. "Žinau, ko reikia šiam darbui, ir žinau, kad savo bake nebeturiu tiek, kad galėčiau deramai jį atlikti. Tiesiog", – pridūrė premjerė.

Jos atsistatydinimas įsigalios, kai bus paskirtas naujas premjeras.

Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese tviteryje parašė, kad J. Ardern parodė pasauliui, „kaip vadovauti intelektu ir stiprybe“. "Ji įrodė, kad empatija ir įžvalgumas yra galingos lyderio savybės. Jacinda buvo karšta Naujosios Zelandijos gynėja, įkvėpimas daugeliui ir puiki mano draugė", – teigė A. Albanese.

J. Ardern buvo išrinkta ministre pirmininke 2017 m., jai buvo 37-eri ir ji buvo viena jauniausių pasaulio vyriausybių vadovių ir tik antroji, tapusi mama eidama pareigas. 2018 m. birželį J. Ardern ir jos partneris Clarke'as Gayfordas susilaukė dukters Neve's Te Arohos, J. Ardern išėjo šešių savaičių motinystės atostogų.

Ketvirtadienį J. Ardern taip pat paskelbė, kad visuotiniai rinkimai vyks šių metų spalio 14 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją