Apie ką mes čia…

Norėdami ypatingos vestuvių šventės, Darsė su Tomu nusprendžia iškelti pačią svarbiausią savo gyvenime šventę egzotiškoje saloje, kurioje turėtų susirinkti visa jų giminė. Ir nors vestuvių planas nesiklostė taip idealiai, kaip jie sumanė, visgi būsimi jaunavedžiai nenukabino nosies iki tol, kol į šventę neįsiveržė ginkluoti užpuolikai, kurie paėmė įkaitais visus svečius. Dabar tik nuo jų priklauso ne tik šventės, bet ir joje dalyvaujančių žmonių likimas.

Kūrinio turinys

Ar šio filmo siužeto koncepcija Jums nieko neprimena? Nes kai jį žiūrėjau, iš karto pagalvojau apie kelis giminingus ir netgi panašiomis scenomis papuoštus komedinius projektus. Bet tai tikrai jokia problema, nes sukurti išskirtinai atrodantį ir visiškai originalų tokiai nuvalkiotai temai pasakojimą nėra taip lengva. O jeigu siužetas nusibrėžto žanro ribose puikiai veikia bei tuo pačiu dar suteikia žiūrovams elementarią pramogą, tai tiesiog nuodėmė skųstis. Tokio pobūdžio filmo pagrindinis tikslas ir yra gero laiko kino salėje suteikimas.

Gerą laiką aš su šiuo filmu tikrai turėjau, nes pasijuokti iš kuriozinių, nors ir labai klišinių bei nuvalkiotų savo idėjomis situacijų, čia buvo galima net ne vieną kartą. Tad banalūs dialogai, logikos neturintys nesusipratimai ir absurdiškas humoras tapo vizitine šio filmo kortele. Bet, kas keisčiausia, peržiūros metu man nesinorėjo tikrinti laikrodžio, nes atsipalaidavau ir, kaip jau rašiau, gavau tikrai smagią pramogą.

Filmo personažai kažkiek erzinantys, kvailoki, nesugebantys sukelti didelės simpatijos, bet kartu tam tikrais atvejais jie yra labai giminingi daugeliui iš mūsų. Manau, kad tikrai daug kas, patekęs į tokią nepavydėtiną situaciją, kaip įkaitų drama, elgtųsi panašiai. Bet čia kalbu tik apie jaunavedžius, nes ant jų ir laikėsi beveik visas šios juostos siužetas. Antraplaniai herojai buvo pateikti pagal visus įmanomus tokio tipo filmų personažų šablonus.

Be komedijos elementų, filmas dar turi ir veiksmo juostoms būdingus bruožus, bet jie nėra labai jau efektingi. Ir ne, nelyginu aš tokio kino su kokiu nors „Džonu Viku“ ar „Kulkų ekspresu“, o labiau su kitomis lengvo ir jokio išskirtinumo neturinčio turinio veiksmo komedijomis kaip „Centrinės pajėgos“. Todėl apie įtampą bei nutrūktgalviškus epizodus raginu čia užmiršti.

Tad apibendrinus, nes nuoširdžiai daugiau jau tikrai nežinau, ką galima būtų pasakyti apie šią juostą, parašysiu, jog jeigu norite lengvos ir visiškai neišskirtinės, bet smagios pramogos kine, šis filmas ją tikrai suteikia.

Techninė juostos pusė

Jeigu žiūrėtume į vizualią šios juostos dalį, ji atrodo neblogai. Taip, turime filme kelis labai ryškius ir netikroviškai atrodančius CGI momentus, bet tai ganėtinai tvarkingai sukaltas studijinis projektas su kokybišku operatoriaus darbu, neužtęstai pateiktu vaizdo montažu, akis kerinčiu meniniu apipavidalinimu ir, žinoma, labai žvaliomis muzikinėmis kompozicijomis papuoštu garso takeliu.

Aktorių kolektyvinis darbas

O čia, mano nuomone, yra pats žaviausias šio filmo koziris – bene seksualiausių Holivudo penkiasdešimtmečių pasirodymas. Jennifer Lopez su metais tampa vis žavesnė ir žavesnė, o Joshas Duhamelis irgi atrodo fantastiškai. Vaidino, beje, jie irgi visai neblogai, bet kažkaip stebėti jų aktorinių sugebėjimų man net nesinorėjo, nes ne jie čia buvo svarbiausi.

Bet, aišku, neužmirkime ir apie dar vieną žmogų – asmeniškai man patį stilingiausią ir gražiausią planetos vyrą Lenny‘į Kravitzą, kuris pavergia savo išskirtinumu.

Filme taip pat yra aibė kitų žinomų aktorių kaip Jennifer „Stiflerio mama“ Coolidge, Sonia Braga, Cheechas Marinas, Steve‘as Coulteris ir Callie Hernandez.

Verdiktas

„Sprogstančios vestuvės“ – lengvą ir neįpareigojančią, vasara alsuojančią ir neprailgstančią pramogą garantuojanti romantinė veiksmo komedija, kurios cinkeliu tampa keli laikui nepavaldūs aktoriai, absurdiškai nuvalkiotas, bet vežantis humoras bei pakankamai maloni akims ir ausims techninė dalis. O to pilnai užtenka norint atjungti smegenis ir pailsėti po sunkios darbo dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją