Tiems, kas tuomet apie tai negalvojo, tačiau Naujaisiais metais išsikėlė mitybos ir judėjimo tikslų, verta panagrinėti treniruoklių pasiūlą, kurią atsiųstame pranešime žiniasklaidai apžvelgia prekybos centro internete „Varlė.lt“ ekspertai.

Bėgimo takeliai

Tai bene paprasčiausias įrenginys, norintiems palaikyti sportinę formą. Bėgimo takelis leidžia kontroliuoti tempą, pasirinkti intervalus. Galimybė sekti rodiklius specialiame ekrane motyvuoja ne tik pradėti treniruotes, bet ir laikytis reguliarumo. Tai ypač svarbu, jei norite sustiprinti sveikatą ir kūną.

Be to, treniruoklis leis nenutraukiant sporto sesijos žiūrėti mėgstamus serialus, klausytis tinklalaidžių ar audioknygų.

Namams labiausiai tiktų kompaktiški bėgimo takeliai, t. y. tokie, kurie užima nedidelį plotą ir sulankstyti siekia apie 15–20 cm aukštį – tai leis juos pastatyti pasienyje ar pakišti po lova.

Dviračiai

Ieškote patogių treniruočių sprendimų? Minkite dviračio pedalus neišeidami iš namų. Nedideli dviračiai treniruokliai sveria apie 10–20 kg, jų dizainas modernus, tad išsiteks ir nedideliame bute. Visuomet po ranka turėsite stabilią širdies treniruočių įrangą, kuri leis mankštintis saugiai, patogiai ir pasirinkus norimą intensyvumą ar pasipriešinimą.

Kiek kitoks pasirinkimas – magnetinis dviratis treniruoklis (magnetinė pasipriešinimo sistema). Inventorius užima mažai vietos, dirba tyliai ir sklandžiai, galima reguliuoti sėdynės aukštį. Dviračio kompiuteris parinks jums tinkamą treniruočių programą ir rodys padarytą pažangą.

Elipsiniai treniruokliai

Šio tipo treniruokliai vis dar laikomi populiariu kūno rengybos inventoriumi, nors yra gerokai sunkesni (nuo 30 iki 60 kg ir daugiau). Treniruotės ant elipsinio dviračio treniruoklio stiprina visus kūno raumenis ir padeda numesti nepageidaujamus kilogramus. Elipsinis treniruoklis dirba tyliai, todėl galėsite sportuoti bet kuriuo paros metu, net ir naktį.

Žingsniuoklis (angl. stepper)

Iš visų apžvelgtų sporto inventorių šis treniruoklis užima mažiausiai vietos, tačiau galite treniruoti tiek kojų raumenis, tiek ir rankų (jeigu pridėtos dvi elastinės virvės).

Žingsniuoklio konstrukcija patvari ir komfortiška, pėdos padengtos specialia neslidžia medžiaga. Specialiame ekrane galite sekti treniruotės rodiklius (jei yra tokie nustatymai): pulsą, sudegintas kilokalorijas, nueitą atstumą bei greitį.

Apie treniruoklį galima pasakyti taip pat, kaip apie loteriją: jei nori joje išlošti, reikėtų bent jau įsigyti bilietą. Taigi – jei norite pagerinti savo kasdienį nueitų žingsnių rodiklį, sustiprinti širdį, jausti kūno tonusą, jums išties metas pagalvoti apie mini sporto salę namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją